Under de 20 åren som vi bott här så har vi haft en hel del lustiga grannar. Någon som man sällan såg eftersom han tycktes vara näst intill folkskygg. En annan som kallade en av sönerna (Jonathan, då 10-12 år gammal) för ungjävel och hotade honom med stryk för att han stod inne på vår tomt och sköt prick, med luft gevär, på små ankor i en kulfångare.

Gubben bodde bakom en vall så han såg inte ens Jonathan så varför han blev så förbannat upprörd förstår jag inte. Eftersom han bodde där bakom vallen och inte kunde se något så kunde han inte heller se att Robban också var där. Men det blev han ganska så snart varse!!!

Eftersom Robban har världens längsta stubin och nästan aldrig blir arg så är det väldigt få som någonsin har sett honom arg. Den hotfulla gubben ska vara glad att den där vallen fanns för den gjorde att inte heller han behövde se när det rök ur öronen på Robban. Men han hörde och det var han nog inte beredd på!! Robban frågade vad i helvete gubben sysslade med. Och bara skärpan i Robbans röst fick gubben till att börja darra på rösten och stamma fram att han bara var rädd att Jonathan skulle råka träffa hans katt.

Nu behöver man väl kanske inte hota ett barn med stryk för att man är rädd att han ska pricka en katt. Hur nu det skulle gå till när där var en hög jävla vall mellan våra trädgårdar!?!? Håll du bara ditt kattskrälle borta från vår trädgård så har du nog inget att vara rädd för.

Efter den incidenten varken hörde eller såg vi gubben mer, och sen flyttade han. Jag undrar om det var rädslan för Robban som fick honom att flytta…..Eller till och med fly i rena förskräckelsen.

En annan granne ”roade” sig med att sitta och titta på våra barn i kikare när dom var ute och lekte med vår hund. (Ja, inte ett helt friskt beteende om man frågar mig.) Sen satt hon och skrek att dom skulle ta in hunden. Skrivandet på barnen skedde enbart när barnen var ute utan oss. Men så en gång så råkade Robban vara ute. (Jag antar att hon, där och då, hade glömt att putsa av kikaren ordentligt eftersom hon missade honom.) Kärringen vrålade åter igen över halva byn att hunden skulle tas in och Robban hörde henne.

Tilläggas bör att mellan oss och Kärringen låg en stor åker. Så utan kikare så skulle hon förmodligen inte ens se varken oss, barnen eller hunden.

När Robban hörde Kärringen så brann hans låååånga stubin av igen. Han hoppade upp på en cykel och trampade bort till kärringen. Det var då han upptäckte att hon använde kikare för att se ner till oss. Han skällde ut henne efter noter och nämnde något om att han, om det hände igen, skulle sparka upp hennes kikare på ett ställe på hennes kropp där solen aldrig lyser.

Tanten höll på att få ett hjärtstillestånd av chocken och mummlade något om att hon tittade på sjöfåglar i kikaren!?!? Som om det låg en sjö på vår sida av hagen??

Att hon satt och skrek om att hunden skulle tas in ursäktade hon med att hennes katt var rädd!! Vad är det med våra grannar och deras katter?!?!? Samma sak gäller ju där. Håll du ditt kattkräk på din tomt så har den nog inte mycket att vara rädd för. Men om nu en katt är rädd för en hund som är på andra sidan en hage så har man nog en del arbete och träning att göra med den katten!!

Den tanten dog dock så småningom. Om Robbans vredesutbrott hade någon skuld i det hela är dock oklart.

En tredje granne verkade ganska så okej. Iallafall jämfört med en del andra. Tills han en dag hade tittat liiiite för djupt i flaskan och fick någon typ av psykos där han fick för sig att vi var skyldiga honom pengar. Något som vi skulle ha varit i flera år ansåg han. Han var arg som ett bi och krävde att vi skulle betala skulden som han sa var på 200kr. När Robban frågade vad skulden gällde så ökade den plötsligt till 300. Men något svar på vad skulden gällde kunde han inte svara på. Och inom 30 minuter så hade den plötsligt ökat till 500. DEN räntan var minsann inte att leka med!! 😱 Vi löste det hela med hans fru (som aldrig hört något om att vi skulle vara skyldiga något) och han fick aldrig några pengar. Och efter hans beteende så har han heller inte fått ett enda hej av oss. Det finns en hel del annat att skriva om den grannen. Men det kommer kanske i ett annat inlägg. Detta inlägg har redan blivit väldigt mycket längre än vad som var planerat 🙈

Utöver påhittade skulder, hotfulla gubbar och kärringar med kikare så har det varit skällande hundar, galande tuppar och en väldig massa annat.

MEN…… Så valde plötsligt en av grannarna att sälja sitt hus. (Jippi!!!) Och in flyttade ÄNTLIGEN en normal och till och med trevlig familj. Eller ja normal kan kanske diskuteras 🤣 Men iallafall en familj som varken krävde oss på pengar, hade rädda katter eller var intresserade av ”sjöfåglar”

Istället så var dom den typen av grannar som man kunde stå och tragga med vid tomtgränsen, sätta sig och ta en öl med, sådan man (jag) kunde springa in och ta blodtrycket på när jag behövde öva. Och sådana som man visste hade koll på vårt hus när vi inte var hemma och vi höll koll på deras. Bra och trevliga grannar helt enkelt……. under några år!!

Men nu tycker jag inte alls att dom är trevliga längre!! För nu har dom bestämt sig för sitt sälja huset och flytta?!?! VARFÖR?? Vad har vi gjort för fel? Är vi skyldiga pengar? Har Robban varit där och skällt?

Jag vill inte alls ha nya grannar!! Man vet ju vad man har men inte vad man får. Och vad kommer det nu att flytta in för stolpskott??

Jag har bestämt mig för att hålla koll när dom ska ha visning. Och varje gång det sker så ska jag agera nudist och vandra omkring naken i trädgården. (DET borde skrämma bort de flesta) Jag ska även spela några väl valda Eddie Meduza på väldigt väldigt hög volym. Samtidigt som jag provar mig på att akonpanjera hans låtar med att själv spela trummor. Jag KAN inte spela trummor…..Vilket alla besökare kommer att upptäcka.

Jag är inte alls glad över att dom tänker flytta men jag antar att jag inte har speciellt mycket att säga till om. Jag antar att jag heller inte får vara med och bestämma vem som får köpa huset. Men är det någon som känner att dom vill flytta till Bjärnum och dessutom få världens bästa granne (mig) så kan ni väl slå till och köpa huset?

Ni hittar det genom att klicka HÄR.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *