Minns ni att jag fick ett växthus när jag fyllde år? Det har inte kommit upp ännu och Robban har nog aldrig köpt en present till mig som han ångrar så mycket som just det där växthuset. 🙈

När han, mot bättre vetande, köpte det där växthuset så tänkte han inte en enda sekund på vilket jobb det skulle föra med sig. Det är ju inte bara till att smälla upp ett växthus på gräsmattan. Hur tar man sig in i det med en gräsklippare? Det säger ju sig själv att gräset inte kommer sluta att växa bara för att man ställer ett växthus där. Snarare tvärt om.

Vi måste ju gräva och när Robban insåg jobbet som ligger bakom så var det för sent att ångra sig 😬

Men nu var det som sagt inköpt och en del grävarbete låg framför oss. Robbans rygg värkte vid blotta tanken. Och att han då har en fru som har en viss förmåga att ständigt få projekt att bli större än tänkt gjorde ju knappast ryggen bättre.

För jag tyckte, att om vi ändå skulle gräva av för växthuset så kunde vi väl även passa på att lägga plattor där så att vi fick en uteplats till. Tänk så fint att kunna sitta där på sommaren och mumsa på alla grödor jag odlat i mitt lilla växthus. 😃 (som om jag ens kommer arr kunna hålla liv i något annat än ogräs där)

Robban suckade djupt men även om han inte var super positiv till min idén så gick han in och fjäskade för grannen som är grävmaskinist. Och vips så var det förberett för plattsättning 😃

Det ser mer ut som att vi ska anlägga en pool 🤣 Det får kanske bli nästa projekt? 🤔🤣

Det beställdes hem plattor som lyftes av på gräsmattan.

Och så beställdes olika sorters grus….För tydligen så är det inte bara till att gräva av och lägga plattor.

Och när vi ändå är i farten så frågade grannen om vi inte skulle passa på att ta bort den fruktansvärt fula, sneda, vinda och ruttna slipersen. (Han uttryckte sig dock inte så beskrivande) Robban nappade på idén. Jag har sagt hur länge som helst att jag skulle vilja lägga sten där istället, men det har varit som att tala för döva öron. Men NU när grannen kom med idén och dessutom erbjöd sig att hjälpa oss lägga den, så var det tydligen en bra idé. Men eftersom jag nu får precis som jag vill så låter jag bli att bråka med Robban om att han inte lyssnat på mig.

Vi körde in till byggmax för att skaffa dom där stenarna. Och vi trodde väl någonstans att det bara var att köra dit, backa till släpen och sen få någon att lyfta på dom med en truck. Men tänk att så serviceminded var dom minsann inte. Det var klockan för mycket för sa dom?!?!?! 😳 Robban frågade aldrig mellan vilka tider man kunde få service där. Och det var ju synd. För det hade jag velat veta.

Vi fick helt enkelt stå och lasta på 70 stenar en efter en. Nå väl, då fick man ju lite motion och styrketräning på köpet. 🤪

Idag drog arbetet igång. Det grävdes och byggdes och en mur började växa fram.

Det drogs rör för ev. framtida el i växthuset. Det las på sand och det ”paddades” (???) Och grannen och Robban låg på knä och drog ut grus

Under tiden så höll jag på med det sista som ska fixas ihusvagnen. Och när jag kom ut nästa gång så var dom börjar lägga plattor. 😃

När alla plattorna var på plats så östes det på sand som vi sen ska gå och sopa fram och tillbaka, fram och tillbaka för att fylla alla fogar.

När fogarna väl är fyllda så kan jag äntligen sätta upp mitt växthus 😃. Dock känns det just nu som att jag har lite väl många projekt igång samtidigt och jag vill helst göra allt på en och samma gång!!

Kategorier: Allmänt

1 kommentar

Avslappning, kontrollbehov och HÖST - Jessicas Tankar · september 16, 2023 kl. 4:21 e m

[…] Minns ni att jag gav mig själv ett nyårslöfte i år? Ett löfte om att försöka att inte bli så stressad över saker. Behöver ni friska upp minnet så kan ni läsa det inlägget genom att klicka HÄR […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *