Jag har gått och ”hållt inne” med ett blogginlägg ett tag. Ett inlägg där jag berättade att jag fått för mig att vi skulle byta husvagn igen. I samma inlägg skulle jag beskriva hur otroligt bestämd Robban var när han sa NEJ till denna idé.

Ärligt talat så har jag aldrig under våra 25 år, hört honom vara bestämde med någonting. Det lämnades inte ens minsta lilla utrymme till förhandling eller ens förhoppning om att han skulle kunna tänka om och ändra åsikt. Han använde fraser som: ”Aldrig i livet!!”, ”Det kommer inte på fråga” och ”Över min döda kropp!!” Hade vi där och då haft ett bord framför oss så hade han förmodligen även slagit handen i bordet med full kraft för att ytterligare bevisa för mig att det inte fanns minsta lilla utrymme för förhandling.

Han hade ju (för engångs skull) helt rätt i allt han sa om att både han och jag lagt ner mycket tid på att göra vår husvagn både fin och personlig och att den är både bra, lagom stor och funkar alldeles utmärkt till oss. Jag kunde ju inte säga emot något av det där. Och jag accepterade att det inte skulle bli något byte. Men jag behövde bara få lite tid att sörja ett litet tag. Jag behövde ”processa” det hela innan jag kunde släppa det och gå vidare.

I samma blogginlägg hade jag tänkt berätta att jag och Robban har bytt husvagn!!! 😃 🙈 🤣 Och så skulle jag visa bilder på före och efter, samtidigt som jag skröt om hur duktiga vi varit med vårt fixande. Allt är egentligen klart med den nya vagnen….. Så när som på en gardinstång som beställts men inte kommit ännu (eftersom dom först skickade fel 😡)

Jag ville inte lägga ut bilder innan även den där sista gardinen var upphängd. ALLT skulle vara klart tänkte jag.

Jag (vi) har lagt ganska mycket tid på den nya vagnen och de flesta kvällar har vi landat i soffan först vid 22 tiden och frågat oss var dagen tog vägen?? 😲 Därav har det inte funnits tid eller ork att bloggas om annat heller. (Trots att det funnits mycket jag velat skriva) Men det där inlägget med före och efter bilder kommer så småningom.

Min plan var ju att skriva det inlägget först och sen, efter det skriva ett inlägg om premiärturen som gjordes med nya vagnen. Nu blir det tvärt om!!

I fredags hakade vi på vagnen på bilen och gav oss av för premiärturen……. UTAN gardinstång och gardin i ett av fönsterna!!! Vad ska folk tro om mig!?!?!

Vi körde bort till parkeringen vid Älvsbyhus där vi mötte upp Caroline och Matts. Ett resesällskap som också skulle göra premiärtur med sin husvagn. (Dom hade dock gardiner i ALLA fönster)

Caroline kände sig nervös och orolig över om dom skulle råka tappa sin husvagn under färden. Som den omtänksamma vän jag är så försökte jag lugna henne med att sådant absolut inte händer om man bara har hakat på den ordentligt. (Eller så var det kanske snarare så att jag bara gjorde hennes oro värre 😈)

Vi hoppade in i våra bilar och började styra mot…… ULLARED!!! 😍

Vi kom ääääända till Emmaljunga (ca 15km hemifrån) innan det blev problem. Det kändes som om någon körde rakt in i vår husvagn. Det small till och hela bilen gungade. Jag blev oerhört rädd och utbrast panikslaget: VAD F*N HÄNDER?!?!?! 😱

Robban (min bättre och väldigt mycket lugnare, hälft) svarar, hur lugnt som helst, att vi tappade ett hjul. Som om det liksom var den naturligaste sak i världen och något han upplever på var och varannan resa!!! 😲

Robban fick stopp på bil och husvagn. Men Hjulet rullade hastigt och på egen hand, vidare och körde om oss på sin färd. 😱 (Plötsligt kändes avsaknaden av gardin och gardinstång ganska så oviktigt)

Där stod vi i vägkanten med en husvagn som saknade ett hjul. Eller Hjulet hade ju Robban jagat efter och hämtat tillbaka

Utan hjulbultar så gick det ju dock inte att sätta tillbaka hjulet och då fyllde det ju inte så stor funktion. Bultarna låg ju någonstans på dom 15 km vi kört. Men VAR?

Ganska så snabbt fick vi fram en varningstriangel som jag placerade en bra bit bakom husvagnen. Vad nu det skulle vara bra för?? Jag kunde lika väl slängt den i diket eller bara låtit den ligga kvar i bilen för det tycks vara vägtrafikanter som ser en sådan, bryr sig eller ens fattar vad den betyder. 😡

Sakta ner för he*vete!!

Robban lämnade mig där i vägkanten och körde hem för att hämta grejer så att vi åtminstone kunde få bort vagnen från vägen så att han kunde byta någon grej som tydligen behövde bytas.

Att stå ut med vägen där dom kör som idioter var verkligen förenat med livsfara och att sätta ut en triangel gjorde ju ingen nytta. Så jag och Caroline fick ställa oss i vars en ände och vifta för att få bilister att fatta att dom skulle sakta ner. Hon med en lidl påse och jag med en gul snöborste. 😂

Snabbt som ögat lyckades Robban och Matts få dit ett däck och vagnen kunde flyttas till ett säkrare ställe. Väl där så passade inte de saker Robban hämtat så vi fick köra hem till Bjärnum igen för att hämta rätt. Och på vägen tillbaka så var det så klart dags för himlen att öppna sig 😫

Efter många om och men var husvagnen körklar igen och vi kunde köra vidare mot Ullared.

Vi lämnade Bjärnum vid 14 tiden.vi var framme i Ullared vid 19. Det har aldrig tidigare tagit så lång tid att köra dit!!

Trots en väldigt tråkig start så fick vi en väldigt trevlig och mysig helg med mycket shopping, godsaker och skratt. 🥰

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *