Som jag skrev i förra inlägget så har vi ”råkat” byta husvagn 🙈 En seg-levererad gardinstång och ett rymningsbenäget hjul satte käppar i hjulet för inlägget om det. Men bättre sent än aldrig och nu är det dags 😉

Ja vi har då som sagt bytt husvagn. Det var inget som helst fel på den förra. Både jag och Robban älskade den. Speciellt efter att jag klätt om dynor, sytt gardiner och gjort den lite mer personlig. Vi var nöjda med den och det fanns inga som helst planer på att byta. Även om Robban vid ungefär varje resa har påpekat att det är synd att det inte finns en lastlucka utifrån så att man slapp asa in saker i vagnen när det skulle ner i lådan under sängen.

Men så hittade Robban en husvagn på nätet. En likadan som vi hade, men lite större, lite nyare och den kändes på något sätt ”lyxigare”

Den såldes löjligt billig!! Den påstods ha en fuktskada som var påbörjad att reparera men där ägaren tyckte sig ha tagit ”vatten över huvudet” och därför valde att sälja istället för att göra klart. Robban fick se bilder på den påstådda skadan och redan där och då så sa han att det där är en ”baggis” att fixa och att den vagnen skulle han kunna göra en bra slant på. (Robban har ett företag som bla. köper och säljer husvagnar)

Han visade mig bilder på den och det var kärlek vid första ögonkastet!!!

Om Robban hade varit smart så hade han antingen visat mig bild på enbart fuktskadad. Alternativt inte visa några bilder alls. Men nu lät han mig se ALLA bilder och min kärlek visste inga gränser!!

Robban var oerhört tydlig med att vagnen skulle köpas, hämtas, göras vid och säljas. INGENTING annat!!

Han hade oerhört många argument till varför vi INTE skulle byta vagn. Jag hade svar på (nästan) alla dom argumenten.

Han påpekade att vi inte hade behov av en större vagn nu när det bara är han och jag. Och det har han absolut rätt i. Men har han aldrig hört talas om VILLHÖVER?

Han försökte påminna mig om vilket jobb vi lagt ner på att göra vår vagn fin och personlig. Och jag håller med honom. Men allt det arbetet gör ju att vi vet precis hur vi ska göra eller inte göra i den ”nya” vagnen 🤪

Då försökte han med att husvagnen är alldeles för tung och att man inte får lov att dra den med vår bil och enbart B-körkort. Det gav mig ett utmärkt tillfälle att tala om för honom att han kanske skulle dra tummarna ur röven och ta det där utökade kortet som ha har skullat ta så länge. Det som han ibland verkligen behöver i firman (eller när han ska dra vår nya husvagn 🤪)

Jag, som inte alls förstod varför Robban inte kände samma kärlek och beundran som jag, tänkte att han nog skulle ändra sig när han väl såg den där husvagnen på riktigt och inte bara på bild.

Så blev det dock inte. Förra ägaren hade ju börjat riva i den och hela vagnen var i fullkomlig KAOS så Robban såg nog inte dens oerhörda potential. Inte ens när vi hade fått den i ordning. Men det gjorde JAG 🥰

Robban fortsatte att vara oerhört bestämd om att vi INTE skulle behållas vagnen. Så bestämd har han nog aldrig varit och jag började förstå att jag väldigt snart skulle tvingas stå med gråten i halsen och se någon annan lycklig människa köra iväg med min kärlek.

Det var liksom bara till att motvilligt acceptera! Som den sadiat jag tydligen är, så hade jag ändå något sjukt behov av att plåga mig själv. Liksom strö salt i mina egna sår genom att titta på allt som jag älskade med husvagnen och som jag skulle tvingas släppa taget om.

Som tex. det där genialisk utrymmet precis innanför dörren där man kan hänga jackor och ställa skor 😍
Det stora kylskåpet och en frys, stor nog för att trycka in en halv gris……iallafall en liten.

Jag bad Robban tända ”spottarna” och lamporna inne i vitrinskåpet. Ja det var lika bra att plåga mig själv till max med att se hur mysigt vi kunde haft det om kvällarna på campingarna. Men det var DÅ det hände……Något alldeles magiskt!!! 😃

När Robban tryckte på en knapp så tändes lampor vid takluckan!!

”Titta” nästan flämtade Robban. Han var både imponerad och hänförd och jag kunde riktigt känna hur stämningen, där och då, förändrades där i husvagnen. Robbans negativa inställning till att byta husvagn var plötsligt som bortblåst och jag kunde nästan ana att en liten kärlek plötsligt hade väkts i honom också. Genast satte han sig och bokade in en uppkörning för B96 körkort.

Där hade jag, i flera dagar, försökt göra honom uppmärksam på allt det där som han innan sagt att han ville ha och som denna vagnen hade. (Tex. Lastluckor från utsidan, fast cykelställ mm) så var det bara en liten lampa vid en taklucka som skulle få honom på fall?!? 🤣 Men oavsett vad det än var som fick honom på fall så var jag oerhört lycklig över att vi skulle behålla vagnen och jag satte GENAST igång att planera för att ”pimpa” och göra den personlig. Och idag är den, som ni vet, helt klar. Men jag har inte visat bilder på innan och efter så dom kommer nu. Dock glömde jag att fotografera allt innan så en del bilder har jag fått stjäla på nätet. Do. Ka därför ev. vara lite mindre och lite sämre.

Kanake inte de värsta gardiner och dynor jag sett, men det kan bli snyggare!!

Samtidigt som jag höll på att städa, pimpa och förändra så bar jag över saker från den andra vagnen till denna. Trogna läsare kanske minns hur oerhört ”Hjälpsam” 🙄 Robban var sist vi skulle byta husvagn? Om inte så kan ni friska upp minnet genom att trycka HÄR. Denna gången höll han sig dock undan och lät mig få sköta allt själv vilket blev så bra så!! 😃

Av någon anledning så har Robban nu slutat att visa mig husvagnar som han planerar att köpa och jag är inte längre välkommen i ”fabriken” där dom förvaras. Jag antar att han inte vill vara med om att jag får för mig att byta vagn fler gånger. Han vill nog bara undvika att inleda mig i frestelse.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *