Årets sista dag och dags att blicka tillbaka och summera det gångna året. I morgon är det ett nytt år med nya möjligheter.

När jag gick in i 2023 så gjorde jag det med en fruktansvärd ångest och rädsla för det jag hade framför mig. Jag kände en obeskrivlig vanmakt över en situation som jag hade omkring mig och som jag inte kunde påverka. Hur mycket jag än ville eller försökte. Jag hade tvingats ut på en resa som jag absolut inte var villig att ta men som jag inte hade möjlighet att hoppa av ifrån. (Ni som vet, ni vet)

Även om det mesta just där och då kändes hopplöst så vägrade jag att ge upp. Hur maktlös jag än var så vägrade jag att ge upp utan fight. Och jävlar i det vad jag fightades och slogs. För någonstans där långt långt inom mig så fanns ändå en gnista av hopp om att det skulle bli bra till slut. Och det blev det ju.

Trots att det var en påtvingad ”resa” så är jag på något sjukt sätt tacksam för den. Den förändrade mig och gjorde mig ännu starkare som person. Och den gav mig insikter och förmågan att se på situationer och en del människor på ett helt nytt sätt.

En del ”vänner” förlorade jag under året. Eller snarare valde bort. Någon för att jag bara duger när jag kan vara till hjälp eller när dom behöver något, någon som är sur men för feg för att berätta varför och någon för att jag tydligen är en idiot om jag har en egen åsikt. Jag har alltid stått upp för mig själv och för mina åsikter och har inte tagit skit och det tänker jag inte ändra på.

2023 var även året då jag började skolan!! JAG som har hatat skola sedan första dagen, när jag som 7 åring, började i första klass. JAG hade, helt frivilligt, sökt in på skolan!! Jag vet inte hur många gånger jag har frågat mig ”Vad fan har jag gjort??” Men lika många gånger har jag känt att det är något av det bästa jag har gjort.

Samtidigt som jag klippt bort en del gamla så har jag funnit nya vänner i skolan. Personer som har kommit att betyda oerhört mycket för mig. Vänner som förväntar sig att jag ska vara mig själv och som accepterar att jag har egna åsikter. (Utan att dom för den sakens skull tycker att jag är en idiot. 😉)

Utöver nya vänner så har skolan gett mig så otroligt mycket!! Den har gett mig en helt ny tro på mig själv och en insikt om att jag faktiskt kan mer än vad jag tror. Denna insikt och tro på mig själv är dock som bortblåst VARJE gång jag ska ha prov. För då tar paniken och ångesten över. Tills provet är gjort och jag har fått svar på att jag klarade det. Jag har nu klarat halva utbildningen och det med bättre betyg än jag hade vågat hoppas på. 2 terminer till sen tar jag examen!!! 😁

Om några timmar går vi in i 2024. Precis som jag har gjort de senaste 2 åren så går jag in med min ständiga saknad efter mamma och en sorg över att hon inte fick vara med. Men jag går även in med en tro på att det ska bli ett bättre år än jag haft på länge.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *