VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK??? Jodå, jag tycker absolut att det är ett lämpligt sätt att starta ett blogginlägg när jag har varit frånvarande ett bra tag. Jag vill ju blogga oftare och jag behöver göra det. Men som ni vet så måste jag ibland prioritera bort bloggen för annat som är viktigare. Men idag nästan brinner det i huvudet på mig och då måste jag göra tvärt om och prioritera bort det viktiga för bloggen. Lite för att branden i mitt huvud gör att jag inte kan fokusera på det där viktiga. Så nu måste jag skriva av mig!!

I helgen lades det ut på facebook och i tidningen Norra Skåne om en tragisk och hemsk olycka i Hässleholm. En tonåring tog det väldigt dåliga beslutet att ge sig ut och köra sin olagliga A-traktor. H*n tog även beslutet att låta allt för många andra ungdomar åka med. 7 stycken var dom i bilen. Det är 5 mer än vad som är tillåtet. Polisen försökte stoppa bilen genom att göra en så kallad ”kontrollerad prejning. Istället för att stanna så tog föraren ännu ett dåligt beslut. (som h*n nog kommer att ångra resten av sitt liv) Istället för att stanna så försökte h*n köra ifrån polisen. Det resulterade i att h*n krockade med en ”mur”

Av dom som satt i bilen så skadades (enligt tidningen) svårt medans 3 skades lindrigt. Hela händelsen är fruktansvärd och jag får ont i magen!! Stackars barn!! Jag tycker faktiskt även synd om den som körde. H*n tog några väldigt ödesdigra beslut som kommer följa med resten av livet!! Väldigt korkade beslut, absolut. Men man behöver kanske påminna sig om att h*n faktiskt är ett barn. Ett barn utan fullt utvecklat konsekvens tänk. Ett barn som inte riktigt förstår hur skört livet faktiskt är. Hur var man själv i 15-17 års åldern? Jag kan bara tala för mig själv. Jag var störst, bäst och vackrast. Och framförallt så var jag odödlig. Annat är det nu…. nu tror jag att jag ska dö bara jag går ut och hämtar posten i fel skor. I den åldern trodde jag att ”det händer andra, inte mig”

Med allra värsta tänkbara tydlighet blev denna tonåringen i lördags varse vad som faktiskt kan hända. Och vad som faktiskt hände.

Jag har svårt att tro att den som framförde den där bilen mår speciellt bra just nu. 2 av dennes vänner ligger just nu på intensiven pga felaktiga beslut som togs den kvällen.

Det som får mitt huvud att fullkomligt brinna är dom kommentarer som folk skriver på Facebook. Vad är det för fel på folk?? Kopplar dom överhuvudtaget på huvudet innan dom börjar skriva?? En stående kommentar som alltid skrivs när det händer något där ungdomar är inblandade är ”Var var föräldrarna?” Ja vi får väl hoppas att dom iallafall inte var med i traktorn för det vore ju verkligen oansvarigt!! Just kommentaren om var föräldrarna var gör mig ganska så jävla irriterad eftersom det i den ligger en anklagan om att det skulle vara föräldrarnas fel att det som hände hände.

Jag vägrar tro att en enda förälder till något av barnen i den bilen har okejat de beslut som tonåringarna tog. Det verkar som att många tar för givet att föräldrar ens har okejat att dom var ute vid 04 på natten. Och absolut kan det väl vara så. Men det kan lika väl vara så att föräldrarna faktiskt gick i tron att deras barn sov tryggt och lungt hemma hos en kompis. En kompis vars föräldrar sov djupt när ungdomarna smet ut mitt i natten. Jag säger inte att det är så. Bara att det kan vara så. Varför tar en del alltid förgivet att föräldrarna inte har brytt sig om sina barn?

Vad tycker dessa människor att föräldrar ska göra? Förfölja sina barn dygnet runt? Hur länge ska dom i så fall göra dett? Tills den dag dom fyller 18 och enligt lag räknas som vuxna (men fortfarande inte har fullt utvecklat konsekvens tänk) Är det först då som dom ska få någon möjlighet att bli självständiga och pröva sina vingar? Med det vill jag inte ha sagt att dom ska pröva sina vingar genom olovlig körning. Har de människor som skriver så vidriga kommentarer aldrig själva tagit dåliga beslutet och ”utmanat” ödet som unga? Visste deras föräldrar alltid, 24 timmar om dygnet, vad dom gjorde eller var dom var?

Några av dom allra värsta kommentarerna jag läst är ”rätt åt dom” HUR tänker en människa som säger eller skriver så?? Hade dom resonerat likadant om det var någon av deras egna anhöriga som tagit ett väldigt dåligt och ödesdigert beslut?? Att ens tänka en sådan tanke är direkt vidrigt!!!

Jag vet inte var föräldrarna till någon av dom där 7 ungdomarna befann klockan 04 i lördags. Men jag vågar svära på att föräldrarna till de två som ligger på intensiven just nu sitter intill sina barn och ber till högre makter att allt ska gå bra. Och alldeles säkert anklagar dom sig själva för att dom inte tvingade sitt barn att vara hemma just den kvällen. ” Om vi inte hade……”

Jag hoppas att föräldrarna till dessa barn slipper att läsa dessa vidriga kommentarer. Och jag hoppas att barnen på intensiven klarar sig utan men. ❤️

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *