Väldigt ofta, alltså verkligen VÄLDIGT ofta, frågar jag mig hur Robban orkar med mig. Inte ens jag orkar med mig. 🤣 Men han har verkligen en ängels tålamod min Robban ❤️

Trots att jag stressar upp mig över småsaker så står han alltid där, lugn och trygg och gör vad han kan för att hjälpa mig. Jag vet inte hur många gånger han tvingats bevittna det nervvrak jag blir så fort jag ska ha prov i skolan. Otaliga gånger har han sett mig må dåligt för att jag ska ha prov och för att jag är helt övertygad om att jag inte kommer att få godkänt.

Varje gång säger han, lugnt och övertygat, ”Det är klart att du klarar det” . Och så har han förhört mig om och om igen. Trots att han ibland inte förstår ett skit av vad det är han förhör mig om och trots att han verkligen tycker att det är skit tråkigt.

Mitt nästa prov är en EXAMINATION!!! (Som om inte ordet PROV var tillräckligt ångest laddat!!) Då ska vi ta vitala parametrar (blodtryck, puls, andning osv) på en livs levande människa. (Förmodligen för att puls är väldigt svårt att hitta på en docka 🤣) och vår lärare ska övervaka. 😱

Jag har aldrig tagit blodtryck innan men vi skulle ju öva på det i skolan så hur svårt kan det vara tänkte jag. Jag såg riktigt fram emot att lära mig.

Det kan ju inte vara så svårt att pumpa upp en manschett och sen lyssna med ett stetoskop??

Men, JO det kan det!! Vi övade och övade och jag försökte kolla blodtryck på mina klasskamrater men hörde inget så jag konstaterade att merparten av klassen nog helt enkelt var DÖD!

Jag blev fruktansvärt ledsen över att jag inte kunde höra något. Ja inte för att jag hade dålig hörsel i sig, men för att jag aldrig kommer kunna bli en bra undersköterska om jag inte ens kan ta ett helt vanligt blodtryck. På eftermiddagen bölade jag och sa till Robban att jag lika bra kan hoppa av utbildningen. (JA, jag vet att jag kan vara lite väl dramatisk ibland 🤣)

När jag var liten så hade jag problem med att jag ofta fick vaxproppar i öronen 🤮 Så jag tänkte att det kanske var det som var problemet nu också. Så jag beslutade mig för att spruta vaxol i öronen.

Ni kan inte ana vad vaxol gör för blodtrycket!!! Det gör att det hörs riktigt bra!! 😄 Eller, ja det påverkar väl inte blodtrycket i sig men det gjorde att jag kunde höra det!!! Jag blev så glad att jag äntligen kunde höra det så jag plågade Robban med att ta blodtrycket på honom om och om igen. Han är så snäll min Robban som ställer upp på allt som ger mig övning till skolan. (Jag kanske skulle försöka lura i honom att skolan sagt att vi behöver åka till Ullared för att få godkänt betyg? 🤔)

När jag kollat Robbans blodtryck massor av gånger så ville jag ha nya ”test kaniner” så då stegade jag över till grannen och knackade på (och skrämde skiten ur frun i huset så att hennes blodtryck helt säkert sköt i höjden 🤣) och så kollade jag blodtrycket på dom också. Man ska ju vara rädd om sina grannar (iallafall vissa av dom) så en liten hälsokontroll då och då är bara bra.

Nu vill jag ha fler att testa på!! Jag funderar på om jag ska sätta mig utanför Ica i byn. Men istället för att sitta och skramla med en pappmugg och tigga pengar så ska jag sitta och säga HEJ, HEJ och vifta med mitt stetoskop i hopp om att få låna en arm eller två.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *