Robban har alltid varit lite av en testare. Saker ska testas så att man vet hur dom fungerar. Att läsa en instruktionsbok är inte hans grej. (Han är ju man. Och män gör inte sådant) Han testar sig fram helt enkelt.

Förr så hade han dille på att testa våra bilar. Ja inte bara testköra som normalt folk. Nej det skulle testas om tankmätaren stämde. Så han lät helt enkelt bli att tanka och körde tills tanken var snus torr.

Och visst, det kan kanske vara bra att veta huruvida mätaren stämmer eller inte. Men jag tänker att när den är nere och nosar på NOLL så vet man väl om bensinen räckt så länge som den ska? Då anser man väl att det är färdig testat och ger sig? Och om man nu tvunget vill ha tanken 100% tom i sin testning så ser man väl iallafall till så att man har en reserv dunk med bensin med sig i bilen om ifall att bilen sörplar i sig den där sista lilla droppen just när man är låååångt ifrån en mack.

Men inte Robban inte 🙄 Jag vet inte hur många gånger den människan fick bensin stop under sina ”tester”. Det hände även när hela familjen var med!! Då testade han minsann inte bara bränslemätaren utan även sin frus nerver. Jag kände mig sällan road av att sitta utmed vägen med barn i den döda bilen. Dock har han (tack och lov) slutat med de där testerna. Men det kan ju också bero på att det var länge sedan vi bytte bil.

Däremot så har vi bytt kamin i huset. Den förra var så slutkörd så att jag skämdes varje gång sotaren kom för att sota den. Varje gång sa jag ursäktande att vi ”snart” skulle byta ut den. Så sa jag i flera år. 🙈

Vi (Robban) blev liksom inte riktigt färdiga till att ta tag i det helt enkelt. Sist sotaren var här så berättade jag skamset att vi rom hade en ny kamin men att vi inte bytt den ännu. Men att iallafall ha införskaffat den är ju ändå en bit på vägen.

Men häromdagen så tog Robban tag i det där. Jonathan kom förbi på besök och blev snabbt tvingad att hjälpa till.

Jag vill påpeka att vi vanligtvis inte har trasmatta på golvet. Det var högst tillfälligt för att skydda golvet.

Den gamla kaminen åkte ut. Och den nya asades in.

Robban och Jonathan hjälptes åt att få den på plats och Robban var så nöjd så nöjd. Nu skulle han kunna hålla familjen varm även denna vintern och hans fru skulle slippa skämmas nästa gång sotaren kom.

Häromdagen bestämde han sig för att det skulle prov eldas. (Att det var närmare 20 grader utomhus kunde inte hjälpas) Så han tände en brasa. Och se där. Det fungerade ju.

Att det skulle gå att elda i den hade jag kunnat berätta för honom. Det säger ju sig lite själv tycker jag. Jag hade kunnat starta en brasa mitt på golvet om jag hade velat. Själva elden är ju inte det som visar huruvida det går eller inte. Men det tycktes Robban tro. För han satte fyr, tittade på elden en liten stund, klappade sig själv på axeln……… Och körde sen hemifrån!!!

VAD är det för mening att göra ett test om man inte är på plats för att se utgången och resultatet av sitt test?? Kanske tyckte han att det var för varmt här hemma? 🤔

JAG däremot var hemma. Jag satt och pluggade ute i friska luften på altanen. Men så skulle jag flytta in. När jag kom in så luktade det bränd olja och det var VÄLDIGT rökigt. När jag såg kaminen så upptäckte jag att det rann ut isolering som normalt ska vara inne i röret i skorstenen.

I panik ringde jag till Robban…… Som inte svarade. 😡 Jag ringde, ringde och ringde men inget svar. Han var tydligen helt ointresserad av hur hans test gick!!!

Jag hade panik och sprang och öppnade alla dörrar och fönster för att bli av med röken och öppnade upp kaminen för att få elden att brinna ut och dö. Och fantiserade om hur jag även skulle öppna upp Robbans bröstkorg med en slö kniv när han väl kom hem.

När Robban tillslut kom så hade han missat hela resultatet av sitt lilla test. Så när som på isoleringen som inte ville sluta att rinna ut.

Jag är varken kamin eller skorstensexpert men till och med jag förstår att det inte ska vara så här.

Nu har Robban fått ringa till någon som faktiskt kan det där och som får fixa till det. Och när det väl är fixat så antar jag att Robban tänker göra en ny test eldning. Och då ska jag testa hur hårt man kan binda fast en människa vid en stol. För nästa gång ko.mer han inte få lov att lämna sitt test förän han sett resultatet.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *