Åter igen så har det blivit en sådan där ofrivillig bloggpaus. Trogna läsare vet att det blir så lite då och då när jag har lite för mycket omkring mig och får svårt att hinna med allt.

Efter en sådan där ”paus” så brukar det alltid av någon anledning kännas lite svårt att komma igång igen. Jag vet egentligen inte varför för jag tycker ju om att skriva. Men vi gör väl ett försök 😉

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket!!! Jag har egentligen haft miljoner saker att blogga om men allt för lite tid. (I vissa fall till Robbans stora glädje och lättnad 🤣)

Skolan har ju dragit igång igen och ett långt (och regnigt) sommarlov har fått mig att glömma (eller kanske förtränga) hur intensivt det stundvis var.

Att hitta vardags rutiner som fungerar ihop med skola och skolarbete är inte alltid så lätt kan jag säga!! Men jag är väl snart inne i det igen hoppas jag!!!

Just nu känns det som att jag sitter konstant med näsan i skolböckerna!!

På tisdag har jag prov i samhällskunskap och just nu så känns det som om jag läser, läser och läser men det fastnar liksom inte. Jag tycker att ämnet är så sjukt ointressant så det blir liksom bara jobbigt att ta tag i.

Och vad ska jag egentligen med samhällskunskapen till för att bli undersköterska? Jag vill kunna saker som att vårda människor, ta blodprov och lyssna på hjärta. Spelar det då någon roll vad en primärgrupp är, vad identitet är eller vad en Queer person är??

Jag pluggar, pluggar och pluggar men det funkar bara inte!! Jag fattar ju alla dom där sakerna men på provet så ska jag kunna beskriva och förklara och det är just där jag känner att det låser sig!!

Jag har tagit beslutet att bara satsa på lägsta betyg som är ett E. Får jag bara det så är jag nöjd. Och jag kan inte göra annat än mitt bästa på provet och hoppas på att jag får godkänt. (Man kan bara få godkänt eller icke godkänt) Jag lägger hellre ”krutet” på dom viktiga ämnena som omvårdnad, psykiatri och funktionsförmåga. Men lik förbannat så sitter jag här och sliter mitt hår!!

Nästa vecka blir inte rolig!! Prov i samhällskunskap på tisdagen, skrivuppgift i omvårdnad på onsdag, skrivuppgift i psykiatri på torsdag och psykisk kollaps på fredag!!!

Men det är bara att kämpa på. Det var som en i klassen sa. ”Om 2 månader har vi kommit halvvägs i denna terminen” Och jag vet ju hur det var förra terminen. Vi började och vips så var vi klara. Terminen gick jätte fort. Så det hoppas jag att denna också gör. Speciellt med tanke på att just denna terminen sägs vara den svåraste 😬

Snart är jag förhoppningsvis inne i rutinerna igen så att jag tom får lite tid över att blogga lite då och då 😘

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *