OM Robban hade haft minsta lilla aning om vad han gav sig in på när han köpte ett växthus till mig i present förra året så hade han absolut låtit bli att köpa det!! ALLA minns väl hur det där växthuset satte både Robban och bår stackars granne i arbete?

Om inte så kan man friska upp minnet genom att klicka HÄR.

Bra och fint blev det. Men jag hade lite ångest över det där växthuset. Jag var orolig över att det liksom inte skulle bli något av det. Att jag, som knappt kan hålla liv i en stackars liten krukväxt, skulle misslyckas totalt och att växthuset sen skulle stå där till ingen nytta alls. Att det på sin höjd skulle finnas något oönskat och visset ogräs där.

När jag stod där i växthuset och petade ner frö i jorden så var jag helt säker på att det minsann inte skulle bli ett enda dugg av det. För jag var helt säker på att jag aldrig skulle komma ihåg att vattna så mycket som växter vill att man ska vattna.

Men så blev det inte. På dagen ett år efter att jag fick växthuset. Alltså på min födelsedag. Kunde jag plocka min allra första egen odlade lilla gröda.

En söt god liten jordgubbe. 🍓

Mina frön grodde minsann och det dök upp små plantor här och där. Plantor som jag vattnade varje dag och som växte så att det knakade.

Men så åkte vi iväg och firade midsommar. Och växthuset såg inte minsta droppe vatten på flera dagar. När vi kom hem igen så såg allt helt dött ut. Och jag dog lite inombords.

Men jag tänkte att även om det inte såg så ut så kanske kanske det fanns lite lite liv kvar. Finns det hopp så finna det liv har jag hört. Så jag dränkte dom i vatten under ett par dagar och hoppades på det bästa. Och det mesta har minsann repat sig 😀

Förmodligen så skrämde jag skiten ur plantorna och fick dom att förstå att ska dom få vatten och kärlek av mig så får dom allt ge något tillbaka!! För nu har det minsann dökit upp en och annan grönsak 😃

Gurka 🥒
Tomat 🍅
Melon 🍉

Jag har varit så stolt över min lilla melon. Men så igår var jag ute och ”stökade” lite bland melonplantorna och hittade ännu en melon som hade gömt sig bakom pallkragen och den var riktigt stor 😃

Jag är faktiskt riktigt imponerad av mig själv för att jag faktiskt har lyckats odla fram allt detta från frön.

Dock är ju allt långt ifrån klart så det finns fortfarande gott om tid för mig att lyckas ta livet av allt. 🤣 Men hittills har det ju iallafall gått bra och jag har fått lite blodad tand för det där med att odla.

Denna sommaren är lite av ett ”prövo år” och det finns en del som jag ska göra annorlunda nästa år. Dock ska jag odla ännu mer till våren. Men allt det där jag vill odla kommer inte att få plats i mitt lilla växthus. Så igår körde jag ner till plantagen och köpte två växthus till. 😃

Små söta växthus att sätta på mina pallkragar där jag planerar att ha jordgubbar, dill, gräslök och annat nästa sommar 😍

Robban stöttar mig till 100% i min nyfunna hobby och det var han som absolut tyckte att jag skulle köra ända till Helsingborg för att köpa de där växthusen till pallkragarna. Jag antar att han tänker att så länge jag kan hålla på att pyssla med mina plantor så kanske jag låter bli att dra igång en massa projekt inne i huset. Att lägga pengar på en massa frön, näringsmedel och växthus blir ju billigare än när jag river väggar och går loss på insidan av huset. 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *