När det är semester så ska det vara sol. Det har det dock inte varit särskilt mycket av i år. Regn, regn, regn och åter regn. Visst sa väl till och med jag, i början av sommaren, att det behövdes regn. Men jag menade ju inte att jag för den sakens skull ville att det skulle ösa ner varje dag!!

Förra sommaren så hade vi ett helt underbart väder. Och vi var ute med husvagnen mer än vad vi var hemma. Så har det inte blivit i år.

Vi har absolut inte kännt oss sugna på att sätta oss i en liten husvagn på en camping för att sitta och glo på regn. Därför har vi inte varit ute och campat en enda gång sedan midsommar. Då var vi i Norje boke. Och redan då bestämde oss för att vi skulle dit igen just denna helgen.

I campingens infoblad sladdrades det om att det skulle var underhållning med ”Tenny & Jag” och grisfest 🤤 Det kan man ju bara inte missa!!!

Hela semestern har vi väntat och hoppats på bättre väder. Men det verkar som att vi väntat förgäves. Men igår sa vi att nu får det minsann bära eller brista. Nu drar vi iväg!!

Det är alltid lika spännande att komma till en camping. Det är lite som att köpa grisen i säcken. Man vet liksom inte riktigt vad man kommer till. Det största oros momentet är de blivande grannarna!!

Jag och Robban har blivit näst intill experter på att läsa av grannskapet redan innan vi hunnit stiga ur bilen.

En barncykel, leksaker eller bara ett litet klädesplagg i mindre modell på en torkställning är tecken på att där bor barn och det kan vara en liten förvarning om att man kommer tvingas lyssna på konstanta barnskrik under sin vistelse.

En ”hundkrok” ner borrad i marken betyder att det finns hund i större modell. Och med lite otur så kan man tvingas sitta och lyssna på hundskall under hela sin vistelse.

Ett kompostgaller tyder på att det finns hund av mindre modell och betyder att man kan tvingas lyssna på konstant bjäbbande.

En regnmätare ner stucken i marken är ett väldigt tydligt tecken på att där bor folk i pensionsåldern. Det är nog få yngre som ens vet vad en regnmätare är eller ens bryr sig hur mycket nederbörd det kommit. Vad ska man ens ha den informationen till? Det som kommit har kommit och det finns inte så jätte mycket att göra något åt.

När vi kom körande mot vår plats igår så såg vi alla dessa varningsflaggor runt just vår tomt. Vagnen närmast vår hade ”hundkrok” och oroande mycket barnleksaker utanför husvagnen som hade holländska registreringsskyltar.

När vi skulle ställa vår vagn på plats så valde vi att ställa den med ”ryggen” mot orosmomentet i hopp om att kunna döva lite av alla eventuella ljud. Idag inser vi att vi hade kunnat bygga upp en tjock mur runt hela vår husvagn utan att kunna stänga ljuden ute.

Ganska så omgående så insåg vi att vi hamnat bredvid familjen ”Iawaai” (Iawaai är holländska för oväsen)

Jag har nog aldrig tidigare upplevt en familj som kan föra så mycket oväsen på en och samma gång. Barnen tycks inte kunna leka utan att skrika. Hunden skäller. (Mest troligt för att den är förbannat missnöjd med att stå konstant bunden.) Pappan tycks inte kunna tilltala en enda människa utan att klättra väldigt högt upp på decibelskalan.

Eftersom dom är från Holland så förstår vi inte mycket av vad dom säger skriker. Men en sak förstår vi och det är att dom verkar vara väldigt missnöjda med ett av barnen, som heter William, för honom gastar dom på stup i kvarten.

Idag kom många av säsongscamparna till sina uppställda husvagnar. Man kunde nästan höra hur dom himlade med ögonen när dom såg att holländarna fortfarande var kvar. För tydligen så har dom varit här och väsnats i 2 veckor fick vi veta. Dock verkar det som att dom är på väg att ge sig av för idag har dom börjat plocka ihop. Så vi håller tummarna för att dom kör i morgon.

Ganska så omgående efter att ”säsongarna” kommit så hade dom ”möte” utanför sina husvagnar och och dom verkade minst sagt missnöjda med att holländarna var kvar!!

Jag inser ju att ”säsongarna” alldeles säkert, precis som vi, sonderade terrängen när dom kom och såg att vi kommit som nykomlingar. Och jag hoppas att dom drog en lättnadens suck när dom såg att vi varken hade hundkrok, kompostgaller eller leksaker utanför husvagnen. 😉

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *