När vi renoverar eller fixar något i huset så är jag och Robban ett grymt team som samarbetar sjukt bra. Kanske för att jag får sköta tänkandet och han bara gör som jag säger. 😂

Men när det kommer till att flytta saker från en husvagn till en annan så samarbetar vi inte alls och jag får snarare en svårt oemotståndlig lust att krama honom……väldigt hårt…..med händerna runt halsen!!!

Jag behöver och vill göra det på mitt sätt. Mitt sätt är inte alls det samma som Robbans. 🙄

Jag vill gå igenom skåp för skåp. Rensa ut det som vi inte ska ha kvar och ta det som vi ska ha kvar och gå och lägga det där det ska vara i den nya husvagnen.

Robbans metod är: töm allt på en och samma gång. Pressa ner det i en säck eller låda och flytta över i den nya husvagnen och skapa fullkomlig kaos för mig att ta hand om.

Den gamla vagnen ska så klart tömmas eftersom att den ska säljas. Vi har ju liksom ingen nytta av att ha två husvagnar. Och igår kom vi överens om att vi skulle ta helgen till att göra det.

Så idag satte jag igång medans Robban stack iväg för att fixa några ärenden i stan. Det gick så bra så bra. Och även om Robban förmodligen inte såg det så fick jag över en väldig massa (på mitt sätt) innan han kom hem.

Men så kom han hem igen…….. SUCK!!!! Och plötsligt blev det så oerhört bråttom att tömma gamla vagnen. Det var som om det helt oannonserat stod en köpare på infarten. Trots att vi inte ens hunnit lägga ut någon annons.

Att göra på mitt strukturerade sätt fungerade tydligen inte alls längre. Klockan tickade på och det var bråttom bråttom. Han gick fram som en virvelvind och tömde skåp efter skåp på saker som han pressade ner i påsar och backar.

När jag lite försiktigt, med ett syrligt tonfall, frågade om det var saker som han ansåg skulle slängas så hade han knappt tid att svara mig innan han raskt slängde sig över nästa skåp. Suck!!! Det var precis så här jag inte ville att vi skulle göra!!!

Jag försökte verkligen tänka bra och glada tankar för att inte tappa humöret fullständigt!! Och jag fortsatte att fixa till i den nya vagnen. Ställa saker där dom ska vara osv. Och tänkte att när Robban väl var klar med sin framfart så kan han ju snällt sätta sig på en stol utanför och räcka mig sak efter sak från sina backar, säckar och påsar så kan ju jag ställa det där det ska vara. Så jag höll mig lite undan.

I den nya husvagnen har vi en fast dubbelsäng. (Bilder på hela vagnen kommer i ett annat inlägg när jag är klar med det jag vill göra i vagnen) Den sängen kan man lyfta på och där under finns massor av förvaring. ME LIKE!!! 😍😍

Där under har vi kommit överens om att vi ska ha saker som ska vara ute i förtältet. Mattor osv.

Jag höll mig som sagt undan för att inte störa Robban i hans framfart. Eller kanske egentligen mest för att rädda livet på honom och rädda mig själv från att både bli änka och tvingas till ett långt fängelsestraff!!!

Då dundrar Robban in i nya vagnen med en jävla massa som ska vara under den där sängen……. Och pressar in på den stackars lilla toaletten.

Jag undrade i mitt stilla sinne varför, men hann inte ens ställa frågan innan Robban talade om att allt det där skulle ner under sängen SEN.

Sen?!?!? Varför inte med en gång??? Var det för att jävlas med mig eller enbart för att skapa så mycket kaos som bara är möjligt?

Där och då brast det för mig och jag gav upp!!! Jag släppte allt och gick och satte mig på uteplatsen och försökte lugna mig genom att räkna till tio……648 gånger!!!

Så nu är min plan att sitta här och filosofera (och blogga) tills Robban är klar. Sen ska jag låsa in honom i mitt ”fritzel rum” i källaren så att jag i lugn och ro kan ta hand om kaoset som han, mot min vilja, så ”snällt” skapat i den nya vagnen. 🤬

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *