Jag hatar när jag behöver säga att Robban hade rätt. Nu händer ju inte det speciellt ofta efter som jag alltid är den som har rätt 🤣 Men när det väl händer så tar det verkligen emot att säga det.

Det finns tydligen ett ordspråk som lyder något i stil med: ”enträgen vinner” Vad är det för ett lögnaktigt och vilseledande ordspråk?!?!

Jag har en Volvo V60. Jag tycker om min bil. Vi känner varandra och vi trivs ihop. För ett tag sedan så fick Robban för sig att vi skulle byta bil. Ja inte med varandra (tack och lov, för jag hatar hans bil) Utan han tyckte att vi skulle byta in min bil mot en annan.

HUR kan han ens säga så?!?! Det är lika illa som om jag skulle komma med förslaget att vi skulle göra oss av med ett av barnen. Bara byta ut en av sönerna mot ett annat barn. Så gör man väl ändå inte?!?!?!

Jag satte mig genast på tvären. Jag vill inte ha ny bil. Jag vill ha min V60. Vi har levt med varandra i flera år och hon har hjälpt mig att ta mig från plats A till plats B under flera år. Hon har, pålitligt, tagit mig på massor av resor under flera år. Vi trivs ihop. Vi älskar varandra!!!

Robban la fram en massa argument om varför hon och jag skulle skiljas. Han nämnde saker som att den börjar bli gammal. (Det börjar han också bli. Men jag byter väl inte ut honom för det? Jag valde att inte lyssna och påpekade envist att hon skulle behållas. Han fick hellre hugga av mig en kroppsdel än att byta bort min bil!! Jag talade om att vill han hålla på med byteshandel så fick han göra det med sin bil. Robban förstod att det tydligen var lite av en ”öm tå” och accepterade att jag ville ha bilen kvar.

Kort efter att jag fått min vilja igenom och Robban gått med på att jag inte ville skiljas från min bil så gick multiremmen av!! Det är tydligen inte bra. För bilen ville inte riktigt fungera som den skulle. Den ville inte fungera alls!! Så det blev till att lämna in den på verkstaden och betala sura jävla tusenlappar för att få den lagad.

Vi hann knappt hämta ut den innan AC-kompressorn gick sönder!! Mitt i varmaste sommaren gav den bara upp och bilen blev en bastu att köra runt i.

Det fanns ju inte speciellt mycket att göra än att lämna in den på verkstaden igen och betala 20.000 kronor för att få den bytt. Skjut mig!!

Ungefär här började jag idiotförklara mig själv för att jag inte bara nickade och höll med när Robban ville byta bil.

Knappt han vi hämta hem bilfan igen innan airbag lampan började tala om att något var fel. Så in på verkstaden igen för att kolla vad som var fel. (Vi kan lika väl använda den där verkstaden som garage och ställa den där varje kväll!! Även den kontrollen kostade men felet var inte AKUT. Men lampan hade tänts för att berätta att det liksom var på gång. Han på verkstan sa att nästa gång lampan tänds så måste (vad det nu var) det bytas. Har vi tur så tänds den om ett år. Har vi otur så tänds den i morgon.

En av dom saker som jag älskar allra mest med min bil är att man kan sätta igång värmen i den med en app i telefonen. Man behöver aldrig plumsa ut i snö och agera miljöbov genom att starta bilen en kvart innan man ska köra för att få värme och slippa skrapa rutor. Ett litet klick bara så blir den varm och isfri alldeles av sig själv……. Eller BLEV….

För JA, självklart så slutade den funktionen att fungera. Så här lagom till vintern!!

Jaha!! Verkstaden igen!! Satan vad dom tjänar pengar på oss!!

Det besöket gick loss på 3200!! Men funkar det nu?? NEJ!!! Så åter igen får jag köra bilen till verkstad så dom får fixa det och jag tänker inte betala en enda krona för det!!!!

Jag kan inte ens räkna till hur många gånger jag de senaste månaderna har ångrat att jag inte bara nickade snällt och medhållande när Robban föreslog bilbyte. Det hade sparat oss en väldig massa pengar!!

Nu har jag lovar mig själv och även Robban att om eller när han i framtiden tycker att vi ska byta bil så ska jag glatt utropa JAAAAA…. vad ska vi då ha för bil? Och sen ska jag bara snällt acceptera den bil han väljer oavsett vilken det är.

En Trabant!! Absolut!! Bara den får stå mer på vår egen infart än på verkstan!!!

Och till Robban: Du hade rätt!!

Jag vill ha ny bil. 😔

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *