Igår var jag inne på Maxi för att handla. Jag körde dit relativt tidigt eftersom det då brukar vara ytterst lite folk där. Och det är ganska så skönt att kunna gå där i lugn och ro utan att behöva armbåga sig fram till varorna. Dock är vi ju i midsommar veckan så där var lite mer folk än vad där brukar vara vid den tiden på morgonen. Men ändå någerlunda lugnt….. till en början!!!

Lugnt och fridfullt gick jag där och plockade ihop mina varor. Jag hade tagit mig ungefär halvvägs in i affären när lugnet försvann och självaste helvetet bröt löst!!

Några hyllogångar längre bort blev det ett fasligt liv när 2 syskon i 5-6 års åldern råka i luven på varandra och tycktes starta en tävling i vem av dem som kunde skrika högst och dom tog verkligen i från tårna när dom skulle demonstrera sin enorma lungkapacitet och sina röstresurser. Och nog fanns där resurser alltid!!

Övriga kunder i butiken (Även jag) hoppade till av ren förskräckelse och tog sig för öronen för att försöka rädda den hörsel som räddas kan och samtidigt undvika tinnitus.

Barnen skrek som om någon hade slagit kokande vatten över dom. Och där och då var det nog mer än en kund som önskade att dom hade fått göra det!! ALLA i butiken reagerade. Jag inte riktigt alla. För mamman och mormorn (?) Som framförde vars en vagn med en gaphals tycktes inte reagera överhuvudtaget 😳 (antar att barnen brukar skrika så på daglig basis och att familjens hörsel redan var utom räddning) Dom strosade bara lugnt vidare i butiken som om ingenting hänt och dom om det där var helt normalt. Att dom fick onda ögat av alla tycktes inte bekomma dom ett enda dugg. Och barnen fortsatte helt obehindrat att bråka med varandra. Jag tror inte att det fanns en enda människa i butiken (ja förutom mamman och mormorn) som inte kände en övervägande lust att slita upp båda ungarna ur vagnarna, ta dom under sin arm och slänga ut dom ur butiken. Och alla tänkte nog att den där Josef Fritzel ändå var en lösningarnas man när han byggde det där rummet i sin källare så borde kanske fler göra!!! Dock kan man ju hoppa över den där biten med att förgripit sig på barnen.

Om det är något som Robban avskyr så är det att gå i affärer. Likaså klarar han inte av skrikande barn. Så han ska ju vara glad att han slapp vara med just igår. Men jag tänkte att han minsann skulle få veta vilken enorm uppoffring jag gör för att han ska kunna äta sig mätt om dagarna så jag spelade minsann in barnens skrik för att skicka till honom. Märk väl att när jag började spela in så hade dom lugnat ner sig så när det var som värst kom inte med!!

Ni lyssnar på ljudfilen på egen risk!!!

Robban har nog aldrig känt sig så tacksam över att det är jag som sköter våra matinköp.

Jag förstår ärligt talat inte hur man ens kan tillåta barn att bete sig så. Allra minst i en affär. Hade mina barn burit sig åt på det viset så hade dom hamnat i bilen fortare än ljusets hastighet!!!

Nå väl jag fick ihop dom varor jag skulle och fick en släng av migrän på köpet. Men nu är midsommarmaten inhandlad och vi gör oss redo för en skön, trevlig och (förhoppningsvis) rolig helg……Utan barnskrik.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *