Jag har haft en ganska så tuff vår med skola och saker som har hänt på det privata planet och jag har inte riktigt tagit mig tiden att stanna upp, andas och återhämta mig.

Mer än en gång har jag övervägt att hoppa av skolan just för att det varit så mycket annat runt omkring som har gjort pluggandet jobbigare än vad det behövt vara. Men samtidigt så har jag sagt till mig själv att jag ska klara det sen har jag kämpat på lite till. Och vips så hade jag fixat hela första terminen och till på köpet fått riktigt bra betyg som jag är minst sagt nöjd med 😀

Och nu har jag ett minst sagt välbehövligt SOMMARLOV!!!

Robban, den stackaren, är den som fått bevittna på nära håll hur jag har suttit där med näsan begravd i böckerna. Han har tvingats förhöra mig om och om igen inför prov och han har fått se sin fru som ett uppgivet nervvrak när saker och ting liksom inte har velat fastna i huvudet. Han har fått stå ut med att jag pga nervositet har vandrat omkring med nerverna utanpå kroppen. Men han är stark min man. Han har klarat det med bravur 🤣

För att tvinga mig att faktiskt varva ner så tyckte Robban att vi skulle ge oss ut med husvagnen. Iväg med den är egentligen enda gången som vi båda faktiskt kan slappna av och bara ta det lugnt på riktigt. På en camping finns det liksom väldigt få måsten.

Så Robban bokade in oss på Tingsryd resort. En 4 stjärnig camping precis vid sjön Tiken.

I bilen på vägen hit så skrev jag ändå ihop en liten ”att göra lista” HELT sysslolös kan man ju inte vara 😉

Vi kom fram till campingen igår och såg så oerhört mycket fram emot lite välbehövlig lugn och ro. Robban rattade med van hand in husvagnen på vår bokade plats precis vid vattnet. Vi hjälptes åt att ställa allt i ordning. Koppla in el, rulla ut markisen, ta fram stolar och bord osv. När allt var på plats så sjönk vi ner i varsen stol. Robban öppnade en öl, jag en cider och så drog vi en gemensam suck av välbehag……..

…….denna känsla av välbehag höll i sig i säkert 2 minuter…..innan vi insåg att en annan campare, 3 husvagnar bort, tydligen hade en kenell med sig. Adjö till det lugnet!! Istället för att sitta i solen och lyssna på vattnets skvalp så tvingades vi lyssna på hur ett gäng hundar skällde i kapp. Inte en enda gång hörde vi ägaren ens försöka få tyst på dom. Det verkade snarare som att h*n stod med en taktpinne i handen och försökte dirigera.

Ju mer hundarna skällde dessto mer började övriga camping gäster visa sitt missnöje genom att morra högljutt.

Varken jag eller Robban har något emot hundar egentligen. Men skällande hundar är något av det värsta vi vet. Allra helst på en camping, dit man åker för lite lugn och ro. Att åka till en camping i hopp om lite lugn, ro och avslappning, och tvingas sitta och lyssna på konstant hundskall kan få den, vanligtvis, största djurvän till att vilja förvandla de små kräken till pälstoflor!!

Hela kvällen igår höll dom på och hundägaren i den husvagnen hade lyckats göra sig hatad av i stort sett HELA campingen!! Robban pratade lite med vår närmaste granne, som är ”säsongare” och som var minst lika irriterad på skällandet som Robban så dom fann varandra direkt. Jag blev lite orolig för att dom skulle dra ihop en ”mobb” med övriga grannar och ge sig på ”kenneln” handgripligen.

Hämta era facklor och högafflar så går vi bort och tänder fyr på ”kenneln”

Dock så verkade grannen vara lika snäll som Robban så dom lät bli. Och det var ju skönt för bränt hundhår luktar ju så förbannat äckligt!! Men på ett eller annat sätt skulle det bli tyst!!!

Idag vaknade jag ganska tidigt. Så för att låta Robban sova så gick jag ut och satte mig I morgonsolen och njöt av stillheten……tills dom satans kräken satte igång igen!! 😡

Robban, som är den mest tålmodiga människa jag någonsin träffat (Vilket bevisas tydligt eftersom han orkar vara gift med mig) fick nog och satte fart upp mot receptionen för att varna dom om att det inom snar framtid kommer bli både misshandel och djurplågeri på campingen. Tjejen bakom disken blev obekväm och bad så hemskt mycket om ursäkt. Som om det var hennes fel att folk inte kan uppfostra sina hundar. När Robban kom tillbaka från receptionen så var redan camping ägaren på plats på ” kenneln” för att sätta stopp för skällandet. Det visade sig att Robbans jämlike (grannen) redan hade varit uppe och väst fram ett klagomål mellan hårt sammanbitna tänder.

Med hopp om att snart få en lugnare och tystare dag och kväll så gav jag och Robban oss ut på en liten tur inne i Tingsryd. När vi kom tillbaka några timmar senare så var det så tyst så tyst på campingen. Det enda som hördes var lite dov musik från något förtält här och där. Lite skratt och barnlek. Men inget hundskall 😀

När vi stötte ihop med grannen så berättade han, triumferande, att ”kenneln” minsann tvingats lämna campingen!! TJOHO!!!

Så idag har vi fått njuta av lugn och ro. Till h*n som tyckte att det var en bra idé att bedriva kennel i en husvagn så skulle jag vilja ge ett gott råd i all välmening. Uppfostra dina hundar ellet SÄLJ DIN HUSVAGN!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *