En dag om året så blir Robban extra förvirrad. Så pass förvirrad att han glömmer bort vad han heter!!! Denna förvirring infaller alltid den 7 juni. Alltså idag.

När jag träffade Robban så hette han Robert men den enda som kallade honom för Robert var hans farmor. ALLA kallade honom för Robban och det var även det han alltid presenterade sig som.

När vi skulle gifta oss för 19 år sedan (guuud vad tiden går) så skulle Robban ta mitt efternamn. (Ingen av oss ville heta Nilsson.) Och när han skulle skicka in pappret om namnbyte så passade han även på att byta tilltalsnamn så att han faktiskt heter Robban.

Detta tycks en del ha svårt att förstå. Och det händer ibland att han fortfarande får post som är adresserad till Robert. När detta händer så säger han alltid ”Robert. Vem är det? Någon sådan känner jag inte”

Likaväl kan han bli lite irriterad när han tex. pratar med någon myndighet som ”rättar” honom när han säger att han heter Robban. ”Robert menar du väl?” Neeeej!!! Hade han menat det så hade han väl sagt det??

Folk tar helt enkelt för givet att Robban bara är hans smeknamn. Men även OM det bara skulle vara ett smeknamn. Kan man ändå inte bara acceptera att det är vad han vill kallas? Numera så ska man ju acceptera att folk identifierar sig med än det ena än det andra. Och gud nåde den som försöker rätta några påståenden där!!

Men som sagt Robban heter alltså Robban och ingenting annat…….. Förutom just den 7 juni varje år. För då vill han plötsligt identifiera sig som Robert igen…… Bara för att få ha namnsdag.

Men riktigt så fungerar det inte Robban lilla. Man kan inte både ha kakan och samtidigt äta den!! Har man valt bort namnet så har man även valt bort namnsdagen!!

Men glöm inte att fira mig i morgon. För då har Ejvor namnsdag så då ska jag identifiera mig som just en Ejvor!! 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *