Förra sommaren fick jag ju ett växthus I present av Robban. Ett växthus som han aldrig hade köpt om han hade insett hur mycket arbete som låg bakom innan vi ens satte upp det.

Men med hjälp av grannen så la vi plattor och fixade även en liten uteplats där växthuset skulle stå. Det tog ju sin lilla tid och därför så blev det inget odlat där förra året. Men i våras satte jag igång och jag har minsann fått upp lite plantor 😃 Tomat, gurka, paprika, chilli och vattenmelon. Om det blir mer än bara plantor innan jag tagit död på allt återstår ju att se.

Den intilliggande uteplatsen har jag velat ha ett tag. På sommaren och mitt på dagen så blir det så oerhört varmt på vår vanliga uteplats och då ville jag ha någonstans där det är lite svalare så att man ändå kan sitta ute och äta utan att dö av värmeslag. Robban tyckte att detta var helt onödigt och har inte alls velat lyssna på min önskan om ny uteplats.

Men så fick jag ju det där växthuset. Och där skulle ju läggas plattor. Så genast bestämde jag mig för att ”smida medans järnet var varmt” 😜 Jag sa till Robban att när vi ändå lägger plattor för växthuset så kan vi ju lika väl lägga några meter extra när vi ändå är igång så att det blir en uteplats. Robban suckade, men höll med. Och så blev det.

För några veckor sedan så köpte vi en soffa att ha där på uteplatsen. Med lite blommor, kuddar ”pynt” osv så skulle det nog bli riktigt mysigt.

Eller…… Så skulle man ju kunna bygga ett insynsskydd som liksom ”ramade in” och gjorde det riktigt mysigt. 🤔😜 Dessutom så skulle man se mindre av grannens alla 35 båtar som han har likt en båtkyrkogård längst sin tomtgräns. 🙄

Ärligt talat så undrar jag ibland hur Robban ens orkar med mig med alla mina projekt och idéer!! 🙈 Men från att ha tyckt att en uteplats till var onödigt så höll han med om att det skulle byggas.

Först var planen att jag och Robban skulle bygga den där ”väggen” själva, men vid närmare eftertanke så har folk skiljt sig för mindre. Så Robban föreslog att vi skulle ta in ”expert hjälp”. Så vi ringde min pappa som omedelbart slängde sig i bilen och körde hit. 😃

Pappa och Robban samarbetar förbannat bra och min pappa sprudlar av idéer när något ska byggas. Är det där ifrån jag har fått det? 🤔

Dom satte genast igång att mäta, planera och gräva ner plintar.

Byggandet gick i en rasande hastighet. Men jag är förbannat glad att jag var hemma när dom byggde för deras plan var att sätta väggen fel håll……. eftersom Robban ibland är usel på att lyssna på vad jag säger. Deras plan var att sätta stolparna inåt!!! 😳 Men så vill jag då rakt inte ha det!! ”Jo men så ska det vara Jessica. Det är så man gör. Annars blir det ju fel” fick jag höra från mina ”bygg herrar” Men jag vägrade att lyssna. Fel eller inte, jag tycker att den snyggaste sidan ska vara utåt!! Så jag stampade lite med foten samtidigt som både Robban och pappa suckade djupt. Dom kom dock snabbt överens om att det nog för husfridens skull var bäst att bygga planket ”fel”.

Sen snickrades det på i en rasande fart.

Men när solen gick ner och dom nästan behövde pannlampa för att se så var dom tvungna att ge upp. Men så fort solen gick upp nästa dag så stod dom där igen och slet.

Och innan man visste ordet av så var allt klart 😃

Det bästa med att anlita min pappa till sådana här saker är att han kommer med idéer som jag inte tänkt på men som jag absolut inte vill vara utan när han väl presenterat dom. Det är lite som att han vet hur jag vill ha det innan jag ens själv vet. Jag ville ha en vägg högre och den andra lägre. Pappa föreslog (trots att det skapade mer jobb) att göra en bit av den lägre väggen som en ”backe”. Och det är väl klart att det är precis så jag ville ha det!! 😍

När det väl var klart så hörde jag pappa väsa lite tyst till Robban något om att jag kanske trots allt hade rätt om vilket håll det skulle vara på. Robban hummade lite tyst i medhåll.

Nu ska det bara ”pyntas” lite med blommor, kuddar, filtar och annat fint ”krafs” sen är allt klart.

Tack allra finaste pappa för hjälpen. Och tack Robban för att du står ut med och låter mig förverkliga alla mina infall och idéer. ❤️

Liam förstod inte alls varför vi byggde ännu en uteplats. Han påpekade att vi nu hade så pass många ”socialisering platser att vi behövde ett lyckohjul att snurra på för att kunna besluta var vi skulle sitta 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *