Jag längtar så otroligt mycket efter vår och sommar. Jag behöver sol och värme!!! Lite smått desperat letar jag vårtecken i allt.

Ett väldigt tydligt (men ovälkommet) vårtecken är att mullvadshögar i gräsmattan börjar dyka upp igen. Samtidigt som första högen dyker upp så hörs ett högljutt morrande. Ja inte från mullvaden som skapar högen. Utan från vår granne som är den som får flest högar. Mullvaden tycks, av någon obegriplig anledning, trivas väldigt bra på andra sidan tomtgränsen.

Hade jag varit mullvad så är grannens tomt det sista stället jag skulle vilja hålla till på. Ända sedan grannarna flyttade in så har den där förbannade mullvaden hållt på och jävlas och grannen har gjort allt i sin makt för att bli av med det lilla aset. Dock utan något tillfredställande resultat. Och för varje ny mullvadshög på hans gräsmatta så kan man se minst ett nytt, grått hårstrå på grannens huvud.

Förra sommaren provade han verkligen allt för att bli av med den förbannade mullvaden. Men vad han är gjorde så visade mullvaden att han hade kommit för att stanna. Grannen gillrade alla fällor och störningsutrustning som går att få tag på. Men för varje försök han gjorde så dök det upp allt fler högar på gräsmattan.

Lyssnade man riktigt riktigt noga så kunde man nästan höra hur den förbannade mullvaden hånskrattade högljutt där nere under marken. Medans han grävde vidare och skapade nya högar i närheten av de utsatta fällorna. Samtidigt som grannen spottade ur sig svordomar som jag inte ens visste fanns.

Under vintern har mullvaden hållt sig lugn och samlat nya krafter för att jävlas. Men nu är våren här och han är igång igen. Eller jag kan ju inte vara säker på att det är just en han. Med tanke på det bitchiga och provokativa beteendet så tyder det egentligen mer på att det är en hon.

Igår tog grannen till det riktigt tunga artilleriet mot sin plågoande!! Han körde ut bilen på gräsmattan, tejpade fast plaströr på avgasröret som han körde ner i mullvadens gångar. Sen startade han bilen och lät den stå igång. Planen var att (i sann Adolf Hitler anda) gasa ihjäl mullvaden!!

Huruvida denna metod har fungerat eller inte det vet jag inte i skrivande stund. För jag har inte sett till grannen idag. Något som kan ha sin förklaring. För OM mullvaden fortfarande är i livet och har gjort nya högar så befarar jag att grannen har tvingats klä sig i tvångströja och sitter inlåst på psyket.

Och det är kanske lugnast så. För jag är rädd att hans nästa steg är att spränga hela gräsmattan i sin jakt på mullvaden.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *