Nu har jag avverkat några veckor som skolelev. Och det går väl….sådär. Det är väldigt mycket att tänka på och väldigt mycket att ta in. Och mellan varven så känns det som att ingenting fastnar eller någonsin kommer att fastna. Anatomin är värst. En del av mig hatar den. En annan del älskar den. För det är ju trots allt jätte intressant….. men svårt!!! Axoner, dendriter, artärer och noder. Ska jag begripa mig på det där?? 😳😱

Flertalet gånger har jag konstaterat för mig själv att jag aldrig kommer att klara av den här utbildningen. Men lika många gånger har jag intalat mig själv att jag ska klara det!!

Jag har ännu inte kommit fram till hur jag ska lägga upp mitt pluggande för att på bästa sätt balansera det med livet och vardagen. Jag vet inte riktigt vad jag trodde när jag gav mig in i det här. Jag trodde väl att jag skulle gå till skolan om dagarna och lära mig en massa (Vilket jag ju faktiskt gör) sen skulle jag ta med mig all min nya kunskap och gå hem på eftermiddagen/kvällen och bara vara ledig och ha massor av tid till allt annat som har med livet och vardagen att göra.

Riktigt så ser det dock inte ut!!! När jag går hem från skolan om dagarna så har jag en väldig massa uppgifter som ska göras. Dels från det vi gått igenom i varje ämne under dagen. Och dels en massa som ska förberedas inför kommande lektioner. Det ska Och dygnets 24 timmar räcker inte riktigt till för både skolan och vardagen. 😳

Jag vill helst ha allt skolarbete avklarat innan familjen kommer hem. Men det har nog inte fungerat en enda gång hittills. Men jag kämpar på. Plötsligt så får jag kanske rutin på det och lyckas styra upp allt på bästa sätt.

Det som nästan är svårast med hela skolgången är dock att lyckas hitta parkering. Jag vill ju (så klart) helst slippa att betala. Det vill uppenbarligen alla andra också. För alla gratis parkeringar i någerlunda närhet till skolan är alltid upptagna. Jävla snåljåpar som inte kan ställa sig på betal parkeringar!! 😜 Jag kör alltid förbi en gratis parkering på väg till skolan, men oavsett när jag än kommer så är det alltid upptaget. Ibland har jag funderat på om jag ska köra dit kvällen innan och sova i bilen bara för att få stå just där!! Dock får man bara stå där i 2 timmar så det hade blivit att upp och flytta bilen några centimeter varannan timme.

Men idag!!!! ÄNTLIGEN var där ledig parkering till mig. Där var flera stycken till och med!! TJOHO

Jag parkerade och tog mig sen bort till skolan med små ”hoppsasteg” lycklig över att ha sparat några kronor.

När skolan slutade så hade jag följe med en kurskamrat en bit på väg mot bilen. Vi pratade om hur svårt det var att få gratis parkering och var som var billigast att stå om man nu var tvungen att betala. Jag berättade stolt, nästan lite skrytigt, att jag minsann hade hittat en gratis parkering idag. Hon sa inget men jag kunde nästan känna hennes avundsjuka!!

Vi skildes åt och jag fortsatte mot min bil som stod där så snyggt och prydligt på gratis parkeringen som just idag var allt annat än gratis!! På rutan satt en ”snygg” liten böteslapp på 800kr!!! 😲

Jag kände irritationen stiga i mig och bestämde mig genast för att den här boten ska jag ta strid emot!! Jag VET ju att man får lov att stå där gratis i två timmar. Jag hade bara stått där i en och en halv!! För att ha lite underlag så gick jag bort till skylten för att ta ett foto som bevis. Och visst fick man stå där alldeles gratis. Alla dagar i veckan året om…… UTOM första tisdagen i månaden mellan kl 8-12.

SKJUT MIG I PRECIS HELA HUVUDET!!!!

Några ynka timmar EN gång i månaden är där parkeringsförbud. Under denna lilla tid är det väl klart som faaaan att just jag ska ställa mig där!! Igår stod jag TRE timmar på betalparkering och fick betala 20 kronor. Idag kostade det mig 800 att stå på en ”gratis” parkering i en och en halv timme!!

I morgon ska jag återgå till att stå på betalparkering. Det är bäst så för min ekonomi!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *