Robban har slutat snusa!!! På nyårsafton, strax efter 00 slaget, tog han den sista lilla prillan han hade i dosan. Han sa ingenting om det till mig. Ja nu brukar han ju vanligtvis inte deklarera varje gång han stoppar in snus så det var inget konstigt.

Att han hade slutat snusa kom jag underfund med först vid 14 tiden, på nyårsdagen, när han, med skälvande röst, sa att han var snus sugen.

Jag frågade om han skulle sluta snusa och fick svaret att han ville det. Men så sa han att då kommer han att gå upp i vikt och det vill han inte. Som om viktuppgång skulle vara det värsta Jag blev mer orolig för humörsvängningarna som utan tvekan skulle komma de närmaste dagarna. 😳 Viktuppgång skulle dock bli oundvikligt med tanke på att på bara någon timme hade tryckt i sig en hel förpackning toffifee, varit och ryckt i kylen ca 14 gånger och rotat igenom skafferiet minst lika många gånger i jakt på något sött och ätbart.

Jag sa att han kanske bara fick acceptera den där viktuppgången. När han väl släppt snuset så kan han ju ta tag i vikten då. Han är ju en sådan där människa som rasar i vikt om han bara slutar med kakor, läsk och sötsaker. Annat är det med mig som går upp en 2-3 kilo bara jag går förbi utanför fiket nere i byn. 🙄

Robban tycktes bli orolig och sa att vi ju faktiskt ändå kunde ha lite bullar i frysen fall i fall att någon kom på besök. Så att vi har något att bjuda på liksom.

Skrattande upplyste jag honom att det aldrig kommer att fungera. Det där har jag provat otaliga gånger. På något mystiskt sätt så tar dom där bullarna och kakorna slut utan att vi har haft en enda besökare. 🤔 När det väl kommer någon på besök så finns det lik förbannat inga bullar eller kakor att bjuda på.

Jag påminde honom om Coca colan som han för några månader sedan sa att han beslutat sig för att sluta med, men som han ändå tyckte att jag skulle köpa hem så att vi hade något att bjuda på ifall någon kom på besök. Även dom tog slut utan att någon varit här.

Robban fortsatte att äta oss halvt ur huset någon timme till innan han vid 15 tiden plötsligt kom på att det var något jätte viktigt han behövde göra i ”fabriken”. Han slängde sig ut genom dörren och drog iväg med en rivstart i bilen. Kvar i damm molnet, han skapade när han drog iväg på grusvägen, stod jag och tänkte ”Hälsa Kjelle”. (Kjell är mannen som äger macken och tydligen har byns bästa snus.)

Han var borta i ca 20 minuter innan han, lugn och fin, kom hem igen med en halv dosa snus under läppen.

Det gick inte” sa han och satte sig skamset ner i soffan. Nå väl några timmar snusfri är ju absolut bättre än inte alls. Och nu kanske kylskåpet och skafferiet fick vara ifred…..iallafall en stund.

Bara en liten stund senare så går jag förbi Robban som står i köket och tinar en lussebulle, från frysen, i micron. Jag hoppar till och säger skräckslagen ”VA?? Får vi besök?? Jisses, jag som spatserar runt i mysbyxor” 😱

Robban tog skamset sin nytinade lussebulle och sitt kaffe och pep iväg med svansen mellan benen.

JAG må ha dålig karaktär. Men Robban har verkligen ingen alls!! 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *