Så var då första skolveckan över. Många nya intryck att ta in och det jag känner mig mest orolig över är hur jag ska kunna hålla reda på allt. 😬 Ibland ska det vara lektioner på skolan i olika salar, ibland ska det vara via teams på datorn och ibland är det självstudier.

Jag som, mer än en gång, har bokat frisör besök på fel salong, kommit på fel dag osv blir ju så klart lite bekymrad över hur jag ska klara av att hålla koll på var jag ska vara när. 😱

Själva skolan i sig har inte varit speciellt jobbig denna första vecka. Det har mest varit en massa introduktioner och information om sidor vi ska använda oss av, hur vi ska lägga upp vår studieteknik mm. mm. Skulle alla skoldagar vara som dom varit denna veckan så ska det nog inte vara några problem……om jag bara kommer ihåg var, när och hur jag ska vara.

Jag har dock gjort mina två allra första inlämningsuppgift. En var riktigt svår. Jag skulle beskriva mig själv!! För en liten sekund så övervägde jag att bara skriva ”Mig kan man inte beskriva, jag bör upplevas” Men jag antar att jag inte hade fått godkänt på den uppgiften med motivationen att jag inte försökt. Men tro mig!!! Jag har försökt beskriva mig själv mååååånga gånger. 🤣

En annan uppgift handlade om studieteknik. Den var väldigt enkelt och idag fick jag min första bedömning.

GODKÄND!!

Så som sagt, skolan har inte varit speciellt besvärlig denna veckan. Annat är det med livet och vardagen!! Denna vecka har varit en rejäl berg och dalbana med händelser och känslor och det har gjort att jag inte riktigt har fungerat som jag ska. Vissa stunder har jag tvingats slå på autopilot och bara köra på trots att orken och motivationen lyser med sin frånvaro. Jag har verkligen behövt prioritera vad jag ska lägga min energi på eller inte.

En av dom saker som jag (omedvetet) uppenbarligen har låtit bli att prioritera är tankeverksamhet!!

Min telefon har bråkat lite med mig den senaste tiden. Min täckning har varit svajig och plötsligt kan jag bli utslängd från appar som jag är inne i. I just det fallet så KAN det ju vara så att telefonen bara försöker göra mig uppmärksam på att jag har viktigare saker att göra än att sitta med telefonen. 🙈

Men som sagt, den har strulat för mig lite då och då och min stora skräck är att jag ska behöva köpa ny telefon. Dels för att jag numera är en fattig student men mest för att jag, till skillnad från många andra, hatar att ha ny telefon. Jag vill ha min gamla vanliga, invanda telefon. Därför så har jag alltid telefoner tills dom nästan börjar bönar och ner mig om att bara få dö och komma till ”telefon himlen” Men inte ens vill jag släppa taget.

Häromdagen bråkade den extra mycket. Ja, jag ska kanske trots allt inte lägga all skuld på telefonen. Jag får väl erkänna att jag ofta är väldigt klumpig och trycker till saker som jag inte ska osv. Som just häromdagen när jag gick omkring med ficklampan tänd för att jag tydligen kommit åt att tända den utan att märka det. 🙄

Jag, Robban och Liam var ute och körde. Under färden så skulle jag passa på att flytta pengar mellan två konto i min bank app. (Det var Robban som körde bör jag kanske förtydliga) Men hur jag än försökte så lyckades jag inte logga in. Gång på gång möttes jag av ”nätverksfel”

Jag försökte om och om igen innan jag började spotta och svära över skit banken som inte kunde ha en fungerande app. Men oavsett hur grova svordomar jag än använde så gick det inte så till slut fick jag helt enkelt bara ge upp.

Vi skulle hämta en person på en adress som vi inte hade helt full koll på var den låg. Så gps var nödvändigt. Men när jag skulle sätta igång den så hade jag inget internet heller.

Så då ”tvingades” jag spotta och svära ännu mer. Robban frågade om min telefon inte hade krånglat en hel del den senaste tiden, och jag bekräftade att det var så. Då säger han det hemskaste jag någonsin hört honom säga: ”Du ska kanske köpa en ny?”

HUR kan han säga något så otrevligt? Han kunde lika väl ha gett mig en rejäl lusing. Det hade känts bättre än att få höra att jag ska köpa ny telefon!!

Motvilligt tvingades jag dock att hålla med honom. Det funkar väl inte att göra konstgjord andning på telefonen hur länge som helst. 😢

Utan gps så fick vi helt enkelt göra som man gjorde förr. Köra på känsla och läsa på skyltar. Lite då och då testade jag min gps igen. Men hela tiden med samma resultat. Inget nätverk!!

Men så upptäckte jag något….. Och utan att tänka mig för så uttalade jag min upptäckt högt. 🙈

Där är ju ett litet flygplan där i hörnet”

Plötsligt förstod jag varför inget fungerade. Från Liam i baksätet hördes ett barskt ”Amen för helvete!!!” Och jag kunde nästan höra hur han himlade med ögonen när han påtalade hur fruktansvärt oteknisk man måste vara om man på riktigt sitter och diskuterar att köpa ny telefon bara för att man råkat slå på ”flygplansläge”

Ja jag kan väl inte neka till att jag är oteknisk men detta tog väl ändå priset. 🙄 Jag kan ju berätta att min telefon började fungera riktigt bra igen när jag väl tagit bort flygplansläget.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *