Men även om det är så det ligger till så kan jag ju inte alltid läsa texten så det måste jag ju göra något åt.

Lite smått motvilligt så måste jag erkänna att det har hänt något med min syn 🙈 Jag har försökt intala mig själv att det bara är text på förpackningar, i böcker och tidningar som har blivit mindre.

För några år sedan (tiden går fort så det kan till och med vara en herrans massa år sedan) så gick jag skamset till en optiker för att kolla hur det stod till med synen. Redan på den tiden hade dom börjat förminska text i tidningar osv. Men inte så mycket som nu!!

Jag fick då beskedet att jag behövde läsglasögon. Så jag fick rådet att skaffa det så länge, så skulle vi kolla på progressiva glasögon längre fram. Vadå längre fram. Skulle min syn bli ännu sämre menade dom???

Dom visade mig runt i butiken och uppmanade mig att välja några bågar som jag gillade. 😳 HUR hade dom tänkt att jag skulle kunna välja ett eller kanske två par bågar av dom tusentals dom hade att erbjuda?? Jag kan ju inte ens bestämma mig för vilken maträtt jag ska välja om vi går på restaurang och har typ 10 olika rätter att välja på. Jag blir otroligt velig!!

Dessutom blev jag snål. Ska jag betala en massa pengar för läsglasögon hos dom när jag kan komma undan mycket billigare genom att köpa 3 pack läsglasögon i Ullared för typ 20-30 kronor? Med ett 3 pack för det priset så kan jag ångra mitt val, slarva bort eller knäcka dom utan att bli helt ruinerad.

Jag gick omkring där och provade några bågar på måfå innan jag konstaterade att det var såååå svårt att välja (Vilket var helt sant) och sa sen att jag skulle återkomma en annan dag med en vän och smakråd……. sedan dess har dom inte sett röken av mig 🙈

Jag har en hel drös av billiga läsglasögon liggandes. Men jag ska erkänna att jag är väldigt dålig på att använda dom. Och åker jag hemifrån så har jag i stort sett aldrig dom med mig. Istället står jag nere på tex. Ica med en förpackning som jag flyttar fram och tillbaka framför ansiktet för att försöka hitta rätt avstånd för att se så bra som möjligt.

Som ni vet så ska jag ju börja skolan (wiiiho 😃) och jag har ju alldeles på egen hand insett (och accepterat) att det kanske trots allt hade varit bra att ha ett par riktiga glasögon. Det är ju sällan som man har samma synfel på båda ögonen. Men det tar ju inte Ullareds billiga 3 pack glasögon hänsyn till.

Detta är något jag har tänkt på ett tag. Men jag har liksom inte blivit färdig till att boka tid för synundersökning. Jag har helt enkelt bara glömt bort det. När jag väl har kommit på det så har klockan varit runt 21 och då är det väldigt få optiker som svara i telefon.

Även igår äså kom jag på det vid 21 tiden. (Suck!!) Men så tänkte jag att visst måste man väl kunna boka på nätet? Det kan man ju göra med det mesta nu för tiden. Så jag tog tag i att gå in på hemsidan till en av alla de optiker vi har.

Har vi verkligen så många människor med dålig syn i Hässleholm att alla dom glasögon butikerna kan gå runt?? Jag tänker att dom måste ju sälja en väldig massa glasögon varje dag för att bara få ihop till hyran av lokalen. Sen ska ju dom anställda ha lön på det. Men dom får kanske betalt i glasögon. För ärligt talat, har ni någonsin sett någon jobba i en glasögon affär utan att dom själva bär glasögon? Undrar om dålig syn är ett krav för anställning??

Men åter till ämnet!!

Jag skulle som sagt försöka boka en synundersökning på nätet. Men jag blev enbart förvirrad!! Det fanns ett antal alternativ att välja på. Att boka en helt vanlig synundersökning blev som ett IQtest.

synundersökning för dig som behöver glasögon” Men om man inte vet om man faktiskt behöver det då?? Jag vill ju ta reda på om jag behöver eller inte. (Även om det mesta tyder på att det är just så det är)

”Synundersökning glasögonabonnemang” Det är väl till för den som har någon form av prenumeration på glasögon tänker jag. Och ett sådant abonnemang har man väl bara om man faktiskt behöver glasögon?

Varför finns inte alternativet ” för dig som vill ta reda på om du är ett blindstyre”

Just nu känns det som att synoptik är en sekt för glasögonormar och för att få vara med i den sekten så måste du redan vara medveten om din synnedsättning och allra helst redan ha en prenumeration på glasögon. Sådana som mig som bara hankar mig fram med läsglasögon från Ullared är inte välkomna.

Jag gjorde tydligen bort mig rejält då för några år sedan när jag ljög och sa att jag skulle återkomma med en vän och smakråd. Nu är jag för alltid dömd till ullareds glasögon och blindkäpp. 😫

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *