Det är nästan en hel månad sedan jag bloggade sist 🙈 Jag borde skämmas….. men det har jag inte förstånd till 🤣

Det har varit lite väl mycket jobbiga händelser den senaste månaden som har gjort att jag har valt att prioritera bort bloggen och istället fokusera på mig själv, familjen och att inte tappa fotfästet igen.

När det blir för mycket för mig så försöker jag oftast begrava mig själv i saker som gör att jag kan ”stänga av” tankar och känslor för ett tag. Jag vet att det egentligen inte alls är bra att göra så. Det betyder ju bara att jag lagrar saker och förr eller senare så måste allt ut. På ett eller annat sätt. Men just nu känner jag bara att jag har inte tid att bryta ihop. Så jag biter ihop och kämpar på……. Så gott det går.

Ett av alla sätt som jag genom åren har kunnat använda för att ”stänga av” har varit att starta upp ”små” projekt. Som att totalrenovera köket, badrummet eller riva en vägg eller två. Dock är ju allt sådant gjort nu och både min ekonomi och Robban säger nej till att göra om det igen. Dessutom så säger Robban att om jag river en enda vägg till så riskerar huset att rasa ihop. 😲

Men det börjar ju gå mot jul. Så jag har ”begravt” mig i att julpynta. Min plan var att allt skulle vara klart till 1:a advent. Den planen sprack.

Hade jag, som normala människor, nöjt mig med att städa, byta gardiner och slänga fram lite julhälsning och tomtar hör och var så hade det säkert hunnits med. Men nu är jag ju inte vad man skulle kalla normal, det kan vi väl ändå vara överens om. Så jag går ju fullkomligt över styr när det kommer till pynt.

Jag vill städa varje rum från golv till tak innan jag börjar pynta och bara det tar ju sin tid. Jag börjar alltid med att tömma vinden på allt julpynt som har stått där uppe i väntan på att få komma fram. När vinden är tom så är hela ovanvåningen ett enda stort kaos!!

Sen tar jag rum efter rum efter rum. Städar, fejar och far fram. Samtidigt som jag försöker skapa julkänsla.

Uterummet blev jag extra nöjd med i år. 🥰

Under tiden som jag pyntar så poppar det upp en massa idéer som jag sen lägger onödigt mycket tid på. 🙈 Som att göra ett ”paket” av en garderob eller ett vitrinskåp

Förra året så fick jag för mig att sätta en krans på öppna spisen. Sådana där ”testa krokar” skulle ju vara såååååå smidiga att sätta upp…..

……Och smidiga att sätta upp var dom absolut. Värre var det när dom skulle tas ner igen. 🙈 Då följde halva spisen med och lämnade en stor krater efter sig. 😳

Stackars Robban blev tvungen att spackla, måla och återställa efter sin klantiga fru. 🙈

Vad lärde jag mig då av detta? Svar: Att Robban är en duktig målare……

Så i år hänger den där kransen där igen. Och efter jul så får nog Robban visa sina ”skils” igen. 🙈
Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *