Igår var jag på utbildning hela dagen.

Tillsammans med 25 andra har jag suttit intryckt i en alldeles för liten källarlokal och ”slagits” om det lilla syre där fanns. Det är ganska så svårt att koncentrera sig på det som ska läras ut när man samtidigt sitter och kippar efter luft. Det lilla syre som fanns i rummet tog ju slut ca 15 minuter in i utbildningen.

Utbildningen var TAKK. (Tecke som Alternativ och Kompleterande Komunikation)

En kurs i ”stöd tecken” helt enkelt. Jag tyckte att det var oerhört kul och lärorikt!! Och det är en nyfunnen kunskap som jag kommer att ha nytta av i mitt jobb. Det antar jag att alla dom som var där kommer att ha. Men där fanns en del deltagare som nog hade haft mer nytta av en kurs i både uppförande och hygien!!

Någon, eller eventuellt några i lokalen kom absolut inte direkt ifrån duschen när dom steg in genom dörren. För med sig hade dom en stickande lukt av svett.

Det var jobbigt nog att sitta och nästan slåss om det lilla syre som fanns i lokalen. Att då tvingas försöka att inte dra in svett partiklar i varje andetag var ju absolut en utmaning som jag hade velat vara utan.

Någon, eller några andra, hade istället för att stinka svett, valt att dränka sig själva i någon billig äcklig parfym. Ja, man känner ju på självaste doften att parfymen dom dränkt sig i inte är av något dyrare märke. Parfymen må vara billig, men man behöver ju inte slösa för det!! Den lilla luft som fanns i lokalen skulle räcka till många ge för guds skull fan i att förorena den!! Hört talas om hänsyn??

Jag skrev att alla som var på utbildningen nog kommer ha nytta av det i sina jobb. Jag får nog ta tillbaka det där och istället säga att dom som var fokuserade på utbildningen kommer att ha nytta av den.

Där var en deltagare (kanske fler) som hade sin fokus någon heeeelt annan stans än på det vi var där för att lära oss.

Hon var, till att börja med, mer positiv till att känna lukt av både svett och billig parfym än vad jag var. För hennes fulla fokus låg i att ge alla lokalens dofter fri infart genom att helt öppet och ogenerat sitta och ”städa upp” i näsborrarna.

Med en pappersnäsduk vikt över fingertopparna så grävde hon loss i båda näsborrarna samtidigt. Efter att ha grävt omkring en god stund så drog hon ut fingrarna och synade noga sin näsduk och inspekterade sin ”fångst” innan hon åter igen körde upp sina näsduksbeklädda pekfingret i vars en näsborre för att åter igen gräva omkring. Där tvingades jag sitta och se hur hon om och om igen grävde runt och efteråt inspekterade sin näsduk med stor entusiasm. Allt medan jag satt och ulkade.

När hon grävt runt i näsan ett antal gånger så torkade hon avslutningsvis av näsan för att vara säker på att allt snor var avlägsnat. Sen la hon sin äckliga bakteriehärd på bordet till allmän beskådan. Där och då fick jag börja misshandla mig själv inombords för att inte upplysa henne och övriga deltagare (som haft turen att slippa se hennes aktivitet) högt och tydligt om vilket svin hon var. Jag övervägde för en sekund om jag skulle teckna gris åt henne istället. Men antog att hon inte lärt sig det tecknet eftersom hon haft sin fokus på helt annat.

GRIS/GRISIGT

Här kunde man nu tro att hon var klar med sitt svineri. Men icke!!! Hon fortsatte att sitta och gräva i näsan men nu utan papper. Och allt hon fick ut satt hon och smulade ner, mellan fingertopparna, på sin äckliga näsduk där på bordet.

Jag tycker verkligen att det är så otroligt roligt att lära mig det här med tecken och jag, som trodde att jag var fullkomligt obildbar, har märkt att jag har förbannat lätt att lära. Jag suger åt mig allt som en svamp och har fått blodad tand. Jag vill lära mig meeeer!!! 😍

Jag är lite orolig att jag missade några tecken när jag blev distraherad av näspetaren. Men jag får väl gå igenom kursmaterialet och försöka snappa upp dom nu i efterhand…… när jag slipper ha svin och svett stinkande människor omkring mig.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *