Trots att elen är förbannat dyr just nu så drog jag och Robban ut en elkabel till växthuset igår. Jag har hela tiden sagt att jag vill ha en ljusslinga där ute till jul. Med dagens elpris är jag dock för snål för det, men priset ska väl gå ner någon gång får jag hoppas. Så kanske nästa år.

Som trogna läsare vet, så fick vi hjälp av grannen när det skulle förberedas för att sätta upp växthuset. Det gick liiiite fortare för honom att gräva med en maskin än vad det hade gjort om vi skulle göra det för hand med spade. (Då hade vi förmodligen fortfarande inte varit klara.

När han höll på med grävandet så frågade han Robban om dom inte skulle passa på att gräva ner ett rör och förbereda för om vi (jag) ev. ville ha el där i framtiden. Man skulle ju nästan kunna tro att jag mutat honom att säga det där 😉. Robban tyckte att det var en bra idé och röret grävdes ner.

För ett antal år sedan så stod det en villavagn på platsen där det nu är uteplats och växthus och i den hade vi så klart el. Så nere i marken, halvvägs fram till växthuset, ligger det gamla röret där kabeln gick då. Så det var ju bara att sätta på en skarv och sätta ihop det nya röret med det gamla. Dock föreslog grannen att vi skulle byta ut det gamla röret också när vi ändå var igång. Det skulle ju liksom bara innebära några skoptag extra med grävmaskinen. Men se det tyckte Robban var onödigt arbete (???) Ja jag kan förstå honom. Det var ju oerhört ansträngande att stå och titta på grannen när han satt inne i maskinen och drog i spakarna 🙄 Och röret funkade ypperligt då så visst borde det väl göra det även nu…….Eller?

Vi har liksom inte riktigt blivit färdiga till att dra i den där kabeln. Men det har ju heller inte varit någon direkt brådska. Men igår var det då dags att ta tag i det och få i den där kabeln i rören. Robban hade lånat en lång lång vajer som vi skulle fästa kabeln i och sen dra igenom rören. Lätt som en plätt!! Vi provade från ena hållet…..Och kom en ganska bra bit innan det tog tvärt stopp. Då provade vi från andra hållet och kom en lång bit innan det åter igen tog stopp.

Vi tryckte, pressade, spottade och svor. Men det ville sig inte alls. Vi provade med en annan vajer och någon typ av stel slang. Men det gick bara inte. Jag var oerhört nära att bara vråla att jag inte ville ha någon el och sen bara skita i det. Men jag är gift med världens mest (ibland) envisa man och han hade gett sig f*n på att det skulle gå!! Så han fortsatte, fortsatte och fortsatte….. Utan resultat.

Tillslut fick vi (Robban) gräva upp precis där skarven mellan nya och gamla röret var. En skarv som grannen så oerhört klokt hade märkt ut på allra tydligaste sätt med en färgad pinne. (Kaaanske tänkte han att det ev kunde bli problem just med det gamla röret🤔)

Med skarven ”blottad” så började Robban mata in vajern i det gamla röret och det gick så bra så bra……En bit. Sen var det stopp IGEN 😫 Vi provade ett antal gånger från båda hållen. Men varje gång blev det totalt stopp!! Så till slut så konstaterade Robban att vi nog gjorde klokast i att gräva upp det gamla röret och lägga i ett nytt. JAHAAAAA……Menar du så som grannen föreslog att vi skulle göra redan för ett par månader sedan?? 🤔 Enda skillnaden är ju att DÅ stod här en stor jävla grävmaskin på tomten. NU fanns här bara en stackars liten spade!!!

Dock funkade det dåligt med den stackars lilla spaden, så Robban fick krypa omkring på alla fyra och kratsa med baksidan av en hammare och bara händer för att få upp den där skåran att lägga röret i.

Ser ju nääästan lika enkelt ut som att gräva upp det med en maskin!! 🙄

Även om Robban jobbade under tystnad så kunde jag nästan höra honom mumla något om att vi borde ha bytt röret redan innan.

När huvudet är dumt får kroppen lida. 😉

När det nya röret väl kommit på plats så gick det så lätt så lätt att dra igenom den där kabeln. Och…….

……TADAAAAA….. ”Plötsligt” var där en kabel inne i växthuset. 😀

Nu ska den där kabeln bara anslutas och sen ska vi vänta på att elpriset går ner…..Eller tills vi vinner snuskigt mycket pengar. Sen blir det mysbelysning i växthuset. 🥰

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *