Idag är det val så jag och Robban har varit och gjort vår plikt.

De senaste veckorna har jag fått uppmaningar från alla håll och kanter att jag ska rösta RÄTT och det har fått mig att fundera på om folk tror att jag är en fullkomlig idiot. (Vilket I och för sig, i mångt och mycket skulle vara fullt förståligt) Det är väl självklart att jag röstar rätt. Varför skulle jag stega in i en vallokal och rösta på ett parti som jag inte överhuvudtaget håller med för fem öre? Det skulle ju vara att rösta FEL.

Så för mig innebär ”rösta rätt” att jag röstar på det parti jag tycker är rätt. Sen att det inte är rätt för dig är ju en annan sak.

Men idag stegade vi som sagt iväg till vallokalen. Och först idag så förstod jag vad alla menade med att be mig rösta rätt. Det har ju inte alls varit för att försöka få mig att rösta på det dom tycker. Det har ju bara varit i all välmening för att jag inte ska göra bort mig i vallokalen genom att rösta fel. För man kan rösta fel, trots att man har för avsikt att rösta på just det parti som man sympatiserar mest med. Det bevisade Robban idag. För han röstade helt åt helskotta fel.……. TVÅ gånger!! 🤣

Vi stegade in i vallokalen. Sen fick vi gå bak en skärm och hämta dom valsedlar vi skulle ha.

Sen gick vi bakom vars ett grönt ”bås” för att stoppa ner våra lappar i kuvert. En gul, en blå, en vit. Alla i vars ett kuvert. Lätt som en plätt…..För vissa. 🤣

Hur fel kunde det bli liksom? Allt förklarades ju med allra största tydlighet innan man ens kom in i lokalen.

Jag var den, av mig och Robban, som först stegade fram till kontrolanterna och lämnade mina kuvert.

Dom stoppades ner i lådorna och så var allt klart.

Sen var det Robbans tur. 🤣 Han stegade fram till kontrollanterna med sitt röstkort och sina kuvert i högsta hugg.

Hans röstkort och legitimation kollades av och när allt visade sig vara i sin ordning så lämnade Robban fram sina kuvert. En med blå lapp, en med vit lapp och en med…vit lapp.

Han fick underkänt direkt och skickades tillbaka för att göra om och göra rätt. Så han fick ett nytt kuvert och slank, skamsen, in bakom den gröna skärmen igen för att rätta till. När han tyckte att han var klar så kom han fram och gick åter igen fram till kontrollanterna för att lämna fram sina tre kuvert. Ett blå lapp, ett med vit lapp och ett med… vit lapp 🤣

En TREDJE gång fick han ställa sig bakom det gröna skynket. (Skamvrån??) Denna gången sa jag till honom att han skulle strunta i alla lappar han använt innan och gå och ta helt nya lappar och börja om helt från början. Ta bara en VIT lapp, en GUL lapp och en BLÅ lapp. Stoppa dom i vars ett kuvert så ska du se att det blir rätt.

Behöver jag säga att jag stod på helspänn när Robban för TREDJE gången stegade fram till kontrolanterna med sina kuvert? OM det hade blivit fel igen så hade dom förmodligen tvingats bära ut mig ur lokalen för att jag hade skrattat så mycket att jag inte hade kunnat gå.

Men denna gången så lyckades han till slut rösta RÄTT. Så om fyra år, då det är val igen, och folk åter igen kommer uppmana mig att rösta rätt så ska jag tacka dom så oerhört för omtanken och låta dom veta att jag har full koll på att det ska vara en vit, en blå och en gul lapp. Så dom kan känna sig helt säkra och lugna över att jag kommer att rösta RÄTT……Värre är det eventuellt med Robban. 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *