Det där med växthus har, av olika anledningar, fått ligga på is ett tag.

Först och främst för att det skulle grävas och läggas plattor. Sen har det vissa dagar varit så äckligt varmt att man inte orkat att ens tänka på växthus bygge. Och samtidigt så har vi ju velat ge oss ut med husvagnen så växthuset har helt enkelt åkt en bit ner på ”prioriteringslistan”

Mateusz (vår egen ”handyman”) har varit på oss ett antal gånger om att få vara med och bygga ihop växthuset och har frågat flera gånger NÄR vi ska bygga. Så vi har inte velat svika honom med att bygga det utan honom.

I lördags kom vi hem från Habo Ljung och kom överens med Mateusz om att igår skulle han äntligen få börja bygga!!

Förmiddagen använde jag till att ta tag i tvätten som uppstått både under vår husvagnstripp och här hemma av tonåringarna. Robban och Liam lastade skit och skulle köra till tippen.

Dom var inte iväg speciellt länge innan Liam ringde mig för att tala om att dom varit med i en trafikolycka!!

Dom hade kommit körande lugnt och fridfullt på vägen med släpet fullt av skit. När dom passerar macken i byn så kommer en kvinna utkörande utan minsta avsikt att varken se sig för eller ens flytta sin fot från sin gaspedal.

Robban ser vad som är på väg att hända och trycker lika hårt på sin tuta som kvinnan trycker på sin gaspedal. Samtidigt så gasar Robban på i hopp om att hinna undan och slippa få sidan av sin bil intryckt. Och just den händelsen lyckades han undvika.

Men bakom bilen hängde ju släpet. Och på gaspedalen höll kvinnan (uppenbarligen) stadigt sin fot. Så istället för att braka in i sidan av bilen så brakade hon in i sidan på släpet. Och detta med en sådan kraft att släpen välte, slog runt och la sig upp och ner. Skiten som släpet var lastat med flög åt alla håll och kanter!!

Jag var ju inte på plats under själva händelsen (tack och lov) så jag har bara fått återberättat om hur Robban, efter kollisionen, hoppade ur bilen och var RIKTIGT förbannad på den vårdslösa kvinnan. Och känner man Robban så vet man att det krävs väldigt mycket för att han ska bli arg. Inte ens jag har lyckats göra honom arg under våra 24 år. Och DET säger väl en del om hans tålamod!!! 🙈

Att först ha brakat rakt in i ett släp och sen mötas av en flyförbannad kille som ser ut som en medlem från Hells Angels kan ju få den mest råbarkade människa att skaka av skräck. Med darrande röst så bad kvinnan 1000 gånger om ursäkt och sa genast att hon tog på sig hela ansvaret. Eeehhh…..Ja med tanke på att allt var hennes fel och att det fanns ett antal vittnen så hade hon väl inte så jätte mycket till val.

När Liam hade ringt mig och berättat så körde jag ner dit för att se eländet och hjälpa den nu skärrade kvinnan att skriva en skaderapport till försäkringsbolaget.

Hennes bil visade sig nog bli ett fall för skroten även den. Den gick inte att köra så mycket som en enda centimeter. Styrstaget var nig av för däcken var båda vridna innåt och så ska det visst inte vara. 🤔

Robbans släp låg som sagt upp och ner och det satt stenhårt fast på dragkroken. Så vi fick ringa efter bärgningsbil. Men den den bärgare killen var både dryg och otrevlig och verkade inte det minsta intresserad av att komma och hjälpa oss. Så jag övervägde att ringa ett annat bolag. Men innan jag ens hunnit få upp telefonen så var det några starka karlar som hjälpte Robban att vända släpet rätt.

När släpet väl var rätt så fick vi dessutom en liten påhälsning på olycksplatsen.

Någon hade ringt polisen. Varför slösa på den resursen när båda parterna var helt överens?? Men jag antar att det antingen var någon som ville vara ”duktig” eller någon som hört hur hiskeligt arg Robban var och därför ville skona kvinnans liv innan Robban gick till handgripligheter.

Det tog en hel evighet innan allt på olycksplatsen var klart. Så det där planerade växthusbygget blev framskjuten med ett antal timmar.

Men när allt var upprepat, undan städat och klart så körde vi hem och grillade. Och lilla pappsen kom på besök och fick lite mat han också. ❤️

Mätta och belåtna sattes det sedan igång med bygge.

Mateusz är grym på att bygga ihop saker. Så han och sambon Ejla satte igång. Jag gick mest omkring och var överflödig. Robban gick mest omkring och ojjade sig över sitt förstörda och förlorade släp. Och för att få ett halvt ton salt i sina sår så dök hans, helt ovetande, arbetskollega upp……För att fråga om han kunde låna släpet. 🤣

Det byggdes och skruvade och mitt lilla söta växthus växter fram 😍

Ejla…..linslus 🤣

Matteuzs byggde, byggde och byggde och var fast besluten om att göra allting klart. Men när klockan tickade iväg allt för mycket så gav han trots allt upp. Inte för att han inte orkade mer. Men han tog nog hänsyn till att jag och Robban är gamla människor som inte orkar vara vakna hur länge som helst. 🤣 Så det får bli vidare byggning idag.

Så snaaaaart är det dags att börja odla. 😃

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *