För en vääääldig massa år sedan, när barnen var små. Så köpte vi vår första husvagn. En liten söt Solifer.

Jag hade under flera år försökt få Robban att se alla fördelar med att ha en egen husvagn. Men vilka argument jag än la fram så ville inte Robban lyssna. Trots att jag berättade om hur bra det skulle vara att ha ett eget hus på hjul med alla våra egna saker i så tyckte han att det var bekvämast att hyra stuga dit vi skulle. Att vi alltid fick packa bilen full, med saker som skulle med, såg han inte som något problem. Kanske för att jag alltid var den som höll koll på och packade allt som behövdes så att han bara behövde lyfta in det i bilen.

Att hyra stuga var ofta som att ”köpa grisen I säcken”. Visst kunde man (oftast) se bilder av stugan innan man bokade, men man såg ju inte vad som fanns i skåp och lådor och visste därför inte vad som fanns eller vad man behövde ha med sig. Men Robban stod fast!!! Över hans döda kropp att han skulle bli en ”bromskloss” i semester trafiken. Ingen husvagn skulle hakas på vår bil. Punkt slut!!

Men så hyrde vi en stuga på en camping i småland. Stugan var jätte fin på alla sätt och vis. MEN……. Den hade ingen kaffekokare!!! Inte ens en vattenkokare. Dom kaffebönor som jag packat med för att hålla Robban lugn stod där i sin burk till ingen nytta och hånade en kaffesugen Robban som, av abstinens, nästa klöste ner stugans tapeter. Jag själv drack inte kaffe på den tiden så för mig spelade det ingen roll……mer än att Robban blev extra jobbig att ha och göra med!!

Ju mer Robban kände sug efter kaffe, ju otrevligare blev han. Och plötsligt var det som om han bara såg campare sitta och dricka kaffe och han tittade avundsjukt och bedjande på dom i hopp om att dom skulle se hans lidande och erbjuda honom en kopp.

När ingen, frivilligt, bjöd honom på en kopp så tog han till slut sin kaffeburk och gick bort till en av husvagnarna. Med rödsprängda ögon och en kropp skakande av abstinens räckte han fram sin kaffe burk och frågade om dom inte kunde hjälpa honom att koka en liiiten liten kopp kaffe.

Dom tittade medlidsamt på honom. Och sen på mig och på våra barn och insåg att det nog väldigt snart skulle ske en familje tragedi om han inte fick sitt kaffe. Så dom tog emot hans framsträckta burk och gick in i sin husvagn och satte på en kanna åt honom. Semestern var räddad!!!

Jag gav Robban en smått syrlig kommentar om att vi också hade haft en alldeles egen kaffekokare om vi bara hade haft en alldeles egen husvagn. 😈

Robban besvarade inte kommentaren. Men jag tror att det var där och då som han bestämde sig för att vi skulle köpa husvagn. 🤣

Bara någon vecka efter den semesterresan så kom Robban hem med vår allra första husvagn. Han hade inte ens berättat för mig att han skulle köra och köpa den. Så det blev en glad överraskning (och ett bevis på att jag, som vanligt, hade rätt) Något av det första som bars in i den husvagnen var en kaffekokare!!! 🤣

Vi hade den vagnen Något år. Men sen kom Liam och det behövdes en sängplats till. Så vi bytte vagn ett par gånger innan vi hittade den vagn som blev perfekt för oss. En 590cm lång kabe med vars en säng till alla tre barnen.

Vi har nu haft den husvagnen i 11 år och eftersom barn efter barn har blivit stora och inte velat följa med längre så har den blivit onödigt stor.

De senaste 5 åren har vi pratat om att byta. Men vi har liksom inte hittat den där vagnen som vi vill ha. Ja jag ska väl ärligt säga att vi inte direkt har letat heller. Vi har väl typ suttit och hoppats att någon skulle komma och knäcka på vår dörr och fråga om vi är intresserade av deras husvagn. 🤣

Visst har jag väl sett vagnar som jag skulle kunna tänka mig. Men dom har typ varit i 2-300.000kronors klassen och så mycket vill jag absolut inte lägga!! Jag tycker att det är ren idioti att fullkomligt tömma alla konto eller gå och ta ett lån för att köpa något på kredit som vi på sin höjd kommer att använda någon eller några veckor per år.

Jag vill äga vår husvagn. Så jag ville hitta en vagn som inte gör att vi tvingas leva på nudlar resten av våra liv.

Men så för någon dag sedan så satt jag och slökollade husvagnar på blocket. Och där var hon 😍 Vagnen som jag absolut skulle kunna tänka mig. Och till vettigt pris. Dessutom här i närheten. Så vi körde och tittade på den. Och jag blev KÄR.

I onsdags hade jag namnsdag (fick jag reda på av en tillfällighet) jag skickade ett sms till Robban.

Jag kanske ska berätta att Robban är fullt medveten om att jag inte bryr mig ett enda dugg om min namnsdag. 😉

Men snart så kom ändå ett fint grattis 😃

Wiiieeee 😃🥰

”Gubben” som säljer vagnen var inte hemma igår så vi kan hämta den först i kväll. Och jag längtar sååååå mycket. Jag har redan planerat vad jag ska göra med den. Sy nya gardiner, inreda och piffa till. Robban har gett mig fria händer att göra vad jag vill. Gränsen har han satt till om jag börjar be om färg och pensel 🤣

Tjoho!!!! Jag har (snart) ett nytt projekt att lägga mina tankar och energi på. 😍

FORTSÄTTNING FÖLJER……

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *