Ibland är det riktigt jobbigt att vara jag. Speciellt när jag drar igång mina ”små” projekt…… Som allt som oftast (till Robbans förtret) blir större än vad som var tänkt från början eftersom det ploppar upp en massa nya idéer under resans gång.

Men jag mår ju bra av att ha projekt. Det ger mig en chans att ”stänga av” tankarna och känslorna för en stund när jag har något att fokusera på.

Som ni vet så köpte vi en (för oss) ny husvagn för någon vecka sedan. Vi tror att den kommer att vara perfekt för oss. Inte en massa extra sängar till ingen nytta. Men ändå möjlighet att bädda ner om Liam (mot all förmodan) skulle få för sig att följa med.

Vi tyckte att den var jätte fin för det priset vi gav.

Dock fanns det (så klart) lite jag ville ändra. Lite som (i vanlig ordning) blev ganska så mycket. 🙈

Jag ville till att börja med byta ut den fruktansvärt fula mattan som låg på golvet. Och det kan man ju göra utan större ansträngning. Och så ville jag klä om sänggaveln som någon stackars människa med fruktansvärd smak har haft mage att sätta dit…… Och sen barkade det liksom bara iväg……som vanligt 🙈

När jag ändå höll på att brottas med tyg till sänggaveln så kunde jag ju lika väl testa mitt tålamod genom att sy nya gardiner.

Och när jag ändå hade symaskinen framme så kunde jag ju likaväl klä om dynorna.

Robban tyckte från början att det faktiskt inte var något större fel på dynorna. Och jag kan absolut hålla med honom om att vi har sett väldigt mycket fulare dynor. Men när Ejla (min livs levande pinterest) höll med om att dom hade varit helt okej om man bara inte valt att sy in mönstrat tyg som får en att associera till säten på en buss så höll han plötsligt med om att det nog var klokt att klä om dom. 🤣

Det var där och då som han sa att han gav mig fria händer att göra vad jag vill med vagnen.

Som om jag hade väntat på hans godkännande….. Det är väl min ”namnsdags present” 🤣

Jag fick helt fria händer att göra som jag ville…..Fram tills jag kommer och ber om färg och pensel. sätter han stopp sa han. Inga problem…..Jag kommer absolut inte be honom om det. Jag har både bil och körkort. Och jag hittar till hans jobb där det jobbar massor av folk som kan hjälpa mig och som säkert är villiga att sälja både färg och penslar om jag skulle vilja ha. 🤪

Jag satte igång med att slänga ut den (som Liam kallade den)”ronkiga” mattan. (Det är tydligen så dagen ungdom beskriver riktigt dåliga eller gräsliga saker) Efter följde gardinerna. Sen skurade jag hela vagnen från golv till tak innan jag satte igång med min ”make over”

Jag körde hem till pappa och tittade vad det fanns för tyg i syrummet. Jag vet att om mamma bara hade fått vara kvar och jag hade sagt att jag skulle ha tyg till gardiner, så hade hon sagt: ”Kom hem och kolla vad jag har” Hon hade tom hjälpt mig att sy dom och dom hade varit klara på ett kick.

Men nu var jag alltså tvungen att sy dom själv. Och att sy gardiner av mammas tyg känns lite som att ta en del av henne med mig i husvagnen. ❤️

Robban var minst sagt orolig för hur detta syende skulle gå. Han har ju mer än en gång tvingats bevittna hur mitt humör dalar i samma sekund som jag bär fram symaskinen.

Han har hört mig spotta, svära och vråla av ilska när det inte går som jag vill. Han har även tvingats bevittna hur tårarna har forsat av saknad till mamma när jag suttit där vid maskinen. Så det är ju inte särskilt konstigt att han var nervös över vad som skulle komma denna gången.

Men det gick förvånansvärt bra!! Jag svor bara en enda gång, och det var för att jag råkade sticka mig på en nål 🤣

Det låter kanske sjukt, men under hela processen så kändes det som om mamma var med mig, guidade och stöttade. Hon kändes så oerhört nära och det kändes så oerhört bra.❤️

Allt gick som en dans. Ja det tog ju säkert 5 gånger så lång tid som det hade gjort om mamma hade sytt dom. Men det gick och det blev till och med bra!!

Så blev det dags att sy omtag till dom där gardinerna. Jag skulle ju kunnat sy bara raka vanliga omtag. Men inte Jessica inte. När det väl går bra så ska hon så klart utmana ödet och ge sig på något mer avancerat. 🤣 Men det blev väldans bra även det.

När jag var klar med allt så kunde jag riktigt känna hur stolt mamma hade varit över mig. ❤️ Jag själv var iallafall obeskrivligt stolt 😃

Ju mer jag har gjort, ju mer idéer har ploppat upp. Och fortsätter det så så kommer jag aldrig bli klar. 🙈

Original lampan över bordet var ju, även den, fruktansvärt ful!!

Kan jag då göra som normala människor och antingen bara acceptera den eller köpa en ny? Nej, se det vore ju allt för enkelt!! Då får jag (så klart 🙄) för mig att jag ska göra en ny.

Så jag köpte en boll, garn och lim och sen klädde jag in mig i en sopsäck och stod och kladdade och slaffsade nere i källaren. Lät sen kletet torka i 2 dagar.

Och….. TADAAAA…… Så hade vi en ny taklampa 😃

Bänkskivorna förvandlade jag till ”marmor” med dekorplast och nu har husvagnen (enligt mig) blivit väldigt mycket finare och mer personlig. Och jag är förbannat nöjd 😃

Vill ni ta en titt på hur det blev? 😜

Före
Efter
Före
Efter. Här väntar jag dock på kakeldekor som jag beställt och som ska upp.
Före
Efter. Även här ska det upp ”kakel”
Före.
Efter

En viss skillnad får ni väl ändå hålla med om att det blev. 😃

Jag är nöjd och nu är jag redo att ge mig ut och semestra 😎…….Någonstans där jag kan fundera på nya projekt 😉

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *