För ett ganska så bra tag sedan så såg jag någon på tiktok planterade popcorn kärnor och som försökte lura i mig att det skulle fungera. Som OM jag skulle gå på det. Det säger väl sig själv att det inte går!!! Men det är ju alldeles säkert någon som tror att allt som finns på tiktok är sant. 🤣

Men sen började det plötsligt dyka upp artiklar både här och var om att så popcorn kärnor.

HELA internet kan väl inte ljuga?

Som alla vet vid det är laget så har jag absolut inte gröna fingrar (om jag inte har försökt mig på att måla något med grön färg.) men det här med ”popcorn gräs” skulle visst vara hiskeligt enkelt. Kanske tom. JAG skulle klara av det? 🤔

Men jag tänkte att OM det nu faktiskt var så att hela internet försökte lura mig , så smyg odlade jag bakom gardinen i uterummet. Om det inte funkade eller om jag (bara för att jag är jag) skulle misslyckas (Trots att det sas vara så enkelt) så skulle ju aldrig någon behöva få veta.

Men det gick precis så lätt som det påstods 😃

Med nyfunnet mod gav jag mig på att även plantera popcorn ute på uteplatsen. ”Gräset” ska tydligen kunna bli riktigt högt och bli som palmer.

Bild lånad från internet.

SÅ snyggt det skulle vara att ha på uteplatsen!!! Så jag tog som sagt tag i planterandet igen. ”Använd mer kärnor än experterna säger” läste jag någon stans. Så jag vräkte på ordentligt.

Och så på med jord….

Sen var det bara till att vänta på att det skulle börja växa. Man ska vattna varje dag, och det är ju just i vattnandet som jag brukar brista 🙈

Men det löste sig ju lite av sig själv eftersom vi hade skit väder med regn i flera dagar

MEN….. fåglarna tycks ha suttit i träden och kollat vad jag sysslade med för jag hann knappt lämna uteplatsen innan dom kom flygande, skrikande och skränande och började sprätta omkring i mina små odlingar!! 🤬 Som dom höll på så var det ganska så uppenbart att det inte skulle komma så mycket som ett ensamt litet strå i dom där krukorna!!!

Var och varannan dag var dom där och sprätte. Och under flygturen både till och från sitt nyfunna ”smörgåsbord” så passade dom på att skita på både bilarna och uteplatsen. (Som ett tack för maten??)

Förstår dom inte att det är illa nog som det är med mina odlingskunskaper?? Måste dom försvåra det ännu mer??

När jag, ganska så snart, insåg att dom inte tänkte ge sig så länge det fanns korn kvar så fick jag helt enkelt sätta nät över krukorna.

Lycka till att komma åt dom nu!!! 😈

Och så fort kärnorna var skyddade så började det minsann att växa 😃

Så nu har vi blivit av med alla skator, kråkor, kajor och annat fjäderfä?? Svar: NEJ!!! Nu vet ju dom ”små” asen att det finns godsaker här så nu är dom ju här jämnt och ständigt iallafall!! Att dom inte alls är välkomna tycks dom inte bry sig om. 🙄

Trots att det uppenbarligen är jag som lockat hit dom med mina popcorns odlingar så är jag inte ett dugg glad att ha dom här. Och jag är ganska så trött på att springa ut och schasa iväg dom i tid och otid. Så jag köpte en ”drak fågel” i hopp om att det skulle göra det otrevligt för dom att vara här.

Denna ”drak fågel” satte vi upp idag. Och jag ska väl ärligt säga att jag är ytterst tveksam till att den kommer att göra någon som helst nytta!!!

Jag har sett att pappas granne har en sådan och den flyger omkring så fint uppe i luften…..Det gör inte min!! Och det säger ju sig lite själv. Är det vindstilla så kan den ju inte flyga 🙄

Den hänger ju bara där från sin pinne och kommer väl på sin höjd bara skrämma fåglarna från att landa på gräsmattan. Uteplatsen är ju fortfarande ofarlig så dit har dom förmodligen ingen rädsla för att komma om det inte blåser så att ”drak fågeln” rör på sig.

Vi får väl se de närmaste dagarna om det gör någon skillnad. Gör det inte det så har vi en granne med vapenlicens. Mitt nästa projekt kanske får bli att bygga ett jakttorn och hyra in honom för att sitta på vakt och skjuta allt han ser som har fjädrar och som ens försöker närma sig vår trädgård.

Jag kan inreda jakttornet med lite ljusslingor och popcorngräs så att det blir lite mysigt 🤪
Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *