När jag inte mår bra så behöver jag ha något som skingrar mina tankar. Något som gör att jag kan stänga av och pausa känslor för en stund. Det har ju resulterat i att jag många gånger har dragit igång projekt i huset.

Man skulle därför kunna säga att vårt hus är byggt av sorg och ångest. Jag älskar att få pyssla, pilla och inreda. Men när jag nu känner mig nöjd med inredningen i hela huset så måste jag försöka hitta ett annat intresse.

Jag har tänkt på att trädgården skulle vara ett bra intresse. Men jag är ju verkligen inte intresserad. Jag tycker absolut inte att det är roligt med trädgårdsarbete. Jag skulle så gärna vilja ha en fin trädgård med blommor och grönska. Men jag vill slippa att ta hand om det.

Jag kan ju knappt hålla liv i växter inomhus. Så hur skulle jag kunna hålla liv i en trädgård?

Men…… i ett svagt ögonblick så ”råkade” jag säga till Robban att jag önskade mig ett växthus när jag fyller år. 🙈

Inte för att jag ville odla något i det utan för att jag tycker att det är fint. Som ett litet orangeri. Så kunde jag ju ställa in mysiga fåtöljer där, dra lite ljusslingor i taket och göra det riktigt mysigt. Av en tillfällighet så hittade jag samma dag två fina stolar som hade blivit jätte fina där inne. Men ärligt talat!!! HUR ofta kommer vi gå ut och sätta oss på vars en stol i ett växthus?? 🤣

Visst hade det sett fint och mysigt ut om kvällarna när det lös där inne. Men ett växthus är liiiiite väl dyrt att införskaffa bara för att ha som prydnad.

Efter snart 24 år ihop med Robban så vet jag hur han är. Han skulle mycket väl kunna gå och köpa det där växthuset bara för att jag i ett svagt ögonblick råkat säga att jag ville ha det. Att jag just där och då inte varit helt till mina sinnes fulla bruk tar han ingen hänsyn till. Så när vi gick och la oss den kvällen så sa jag till honom att han inte skulle ta fasta på det där med att jag vill ha ett växthus. Och att han helt enkelt skulle låta bli att köpa ett.

Idag fyller jag år!!

KAN ni gissa vad jag fick i födelsedagspresent av Robban?? ETT VÄXTHUS!!! (Att han inte kan lyssna på mig när jag säger att han ska låta bli!!!) Och som om inte det var nog så hade han varit och köpt dom där stolarna som jag sett på Facebook. 🥰🥰🥰

Jag är så otroligt bortskämd!!!! Eller så är det bara Robban som är dum!! VEM går och köper ett växthus för flera tusen till sin fru bara för att hon vill inreda det?? Robban gör!!! Men så har han ju å andra sidan den bästa fru man kan ha. 🤪

Dock så tror jag att han redan har ångrat sitt köp. 🤣 För ett växthus kan man ju inte bara ställa på gräsmattan hur som helst. Det krävs ju ”lite” förberedelser. Och efter alla dessa år ihop med mig så borde han ju veta att alla typer av projekt slår igång något hos mig och jag har väldigt lätt för att fullkomligt gå över styr. 🤣

Just nu funderar jag på att förbereda för det där växthuset och när vi ändå är i farten så kan vi ju bygga en liten ”enkel” uteplats också. Jag kan redan se den framför mig 😃

Jag har som sagt absolut inte några gröna fingrar. Jag kan ingenting om blommor och växter. Det enda jag vet är att dom behöver vatten för att överleva. Och det glömmer jag allt som oftast att ge dom. Så blommor blir sällan speciellt långlivade i min ägo.

Men nu har jag ju fått ett växthus så nu MÅSTE jag minsann odla. Till våren ska jag minsann så tomater, gräslök och jordgubbar. Ja jag ska så dom från FRÖ……..Plantorna kommer alltså att dö redan innan dom ens har hunnit att bli plantor. 🙈

Men i värsta fall så får jag väl helt enkelt köpa plastväxter att ha bredvid mina stolar och ljusslingor där ute i växthuset så kan ju folk iallafall tro att jag har gröna fingrar när dom åker förbi och ser mitt fina mysiga lilla växthus. 🤣

Det kliar i fingrarna att få sätta igång😜
Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *