Jodå, fixandet i uterummet har flutit på bra. Robban har jobbat och slitit med målningen och jag har egentligen inte kunnat göra så jätte mycket annat än att koka kaffe och då och då sticka ut huvudet där och överrösa honom med beröm.

Han har målat tak, väggar och fönster. Han har slagit igen ett fönster som var i vägen för mina planer.

Dom gamla, fula, fönsterbrädorna av kakelskivor (hur tänkte dom där???) har bytas ut mot vita.

Idag var det äntligen dags att börja lägga golv. Vi har ju lagt golv tillsammans ett par gånger och vet av erfarenhet att jag ska agera arbetsledare under ett sådant moment. Jag är hjärnan och Robban är den som sågar och langar skivor och annat som jag behöver under arbetets gång. Lite som en sköterska i en operationssal.

om man lägger ett golv intill en knölig tegelvägg så blir det snett. Och det betyder ju att HELA golvet blir snett i slutändan. Men jag är så fruktansvärt smart så att jag kom på att vi tar en kloss och en penna och ritar efter väggen på plankan och sågar den så.

Ah, okej då. Jag får väl erkänna att det inte alls var jag som kom på det. Det var pappa som sa att vi skulle göra så. 🙈

Robban har köpt knäskydd till mig för just detta ändamål. ❤️ Dom hemmagjorda knäskydden jag gjorde av foam, sist vi la golv, var kanske inte jätte bra får jag erkänna. Så på med knäskydd och krypa omkring och rita på första raden av plankor.

Det ser ut som att jag ska ut och lära mig att cykla. 😂

Sen sågade Robban efter mitt snirkliga streck.

Och så var det bara till att sätta igång. Första raden gick som en dans. Vi lyckades till och med få till det vid dörren 😃

Detta skulle vi ju reda galant…… Trodde vi…. Det krävs ju liiiite mer än en rad för att det ska förtjäna att räknas som golv. Och när det var dags för rad nr 2 så började det att jävlas 🤬 Hur vi än kämpade så ville det inte alls gå ihop. Vi spottade och svor och började fundera på om vi inte bara skulle lägga vanliga trasmattor över golvet.

Flera gånger så blev jag så irriterad så att jag var tvungen att gå där ifrån för att inte i rena ilskan slå sönder allt som kom i min väg.

Jag gick ut och satte mig och skrev ett sms till pappa och beklagade mig.

Det tog inte lång tid innan pappa ringde upp mig och visade sin stora sympati. Han har ju själv lagt samma golv i sitt hus en gång så han visste minsann vilka svordomar som användes. Men han lugnade mig med att han minsan skulle ta på sig superhjälte cepén och komma upp och hjälpa oss. ❤️

För att motivera honom lite extra så slängde jag ihop en liten ”enkel” middag att bjuda honom på.

Det är ju ändå en ganska bra idé att trycka i sig en plankstek innan man ska ligga och krypa omkring på ett golv tänker jag. 🙈

Med mat i magen satte vi sedan igång.

Vi samarbetade minsann bra tycker jag och det gick mestadels riktigt bra att få dit plankorna. Han är alldeles fantastisk min pappa. ❤️

Vi bestämde oss för att jobba på och lägga iallafall halva golvet. Men plötsligt så var vi förbi hälften och då var det bara till att köra på.

Tiden bara sprang iväg och plötsligt så var det mörkt. Men det stoppade inte oss. Fram med en bygglampa och jobba på!!

När klockan närmade sig 22 så var vi så trötta att vi knappt orkade tänka och då blev det så klart bara en massa fel och allt jävlades. Så trots att vi bara hade en rad kvar så tvingades vi ändå ge upp.

Nya färska tag i morgon!!

TACK älskade pappa för hjälpen idag. Utan dig hade det aldrig gått!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *