Idag har jag bevittnat hur vår 16åriga son har gjort sig skyldig till olovlig körning!! 😱

Jag satt till och med intill honom i samma fordon när denna olaglighet skedde och jag gjorde ingenting åt saken. Om han ska prova på att göra olagligheter så är det väl bäst att göra det när jag är med så att jag kan ha lite koll så att det liksom inte går allt för mycket över styr tänkte jag. 😉

Ja nu var det kanske trots allt inte så att jag bara okejade handlingen. Det var väl snarare så att det blev en ofrivillig olovlig körning och jag satt intill och var fullkomligt maktlös. Eller helt maktlös ska jag väl inte påstå att jag var Men jag fick där och då göra en snabb liten riskbedömning som ledde till att det var säkrare att låta honom köra olovligt än att där och då stoppa honom.

Förra veckan fyllde Liam 16år. SEXTON!!!!

Surprised smiley on a white background.

Det innebär att han får lov att börja övningsköra. Vi har gått kursen som ska gås och vi har fått papper på att vi får lov att vara handledare och förbereda honom för att en dag kunna ratta omkring själv i trafiken.

Jag känner mig inte helt avslappnad med att sitta som passagerare när han kör. Men att slappna av är väl något jag behöver öva på antar jag.

När man övningskör så måste man ha en ”övningskör skylt” på bakluckan. Och DET är ju en utmaning större än att lära Liam köra bil!!

Det finns skyltar som är magnet. Men dom är fullkomligt värdelösa till vår bil eftersom dom inte fastnar på vår baklucka. Då finns det en annan variant med sugproppar som nog är tänkt att man ska sätta på insidan av bakrutan. Även den är fullkomligt värdelös till vår vil eftersom vi har tonad bakruta så ingen av våra medtrafikanter kommer att se den ändå.

Men då kan man ju vända på skylten och sätta den på utsidan av rutan i stället…..vilket inte heller funkar optimalt på vår bil. Iallafall inte i regn eller snö väder. 🙄

”Armen” till vindrutetorkaren bak tycks leva sitt eget lilla liv och startar lite när den har lust. Och när den kommer farande över rutan så flyger den förbannade skylten all världens väg!! 🤬

Då kom Robban på att vi kunde tejpa fast den med ”blå tejp” Och det skulle alldeles säkert funka kanon om det bara var torrt och fint väder ute. Men prova att få tejp att fastna på en blöt bakruta. 🙄 Jag kan (av erfarenhet) säga att det inte går.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi, under dagens körning, tappade skylten. Dock hände det, merparten av gångerna, på en parkering så vi fick (irriterat) sätta tillbaka den igen och hoppas på att torkar armen skulle ge f*n i att skjuta iväg den.

Innan vi lämnade stan idag så sa jag till Liam att stanna till vid Biltema så att jag kunde köpa en till skylt. För jag vill inte plötsligt stå skylt lös. (Vi har redan blivit av med en) Innan vi sen körde vidare så flög den förbannade skylten av igen. Och jag funderade för en sekund på att bryta av den förbannade torkararmen. (Ja det skulle vara enklare, i stundens hetta, än att leta upp vilken säkring jag behöver rycka ut för att bara ta död på den tillfälligt)

Vi begav oss av hemåt och torkararmen verkade ha för avsikt att vara stilla och skylten verkade vilja sitta kvar på rutan…….tills vi tog oss upp på ”21:an” När vi kom upp i dom tillåtna 100km/h så stal vinden skylten och slungade iväg den.

Att stanna på en motortrafikled är inte tillåtet. Det är heller inte tillåtet att övningsköra utan skylt. Så just där och då var jag tvungen att ta ett snabbt beslut om vilken olaglighet som var lämpligast att göra. Och jag ansåg att det var mindre risker med att låta Liam ägna sig åt olovlig körning några kilometer innan vi kunde stanna på ett säkert ställe för att sätta dit den nya skylten.

Så nu har han fått prova på även att köra olagligt. I morgon tänkte jag att han skulle få prova på att köra olovligt utan mig i bilen. 🤣

Ska det fortsätta så här så lär det gå åt väääääldigt många skyltar innan han har sitt körkort. Är väl lika bra att rycka ät sig ett gäng skyltar varje gång man är på biltema 🙄

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *