De senaste veckorna har jag på något sätt förnekat för mig själv att vi gick mot jul. Jag ville verkligen inte att julafton skulle komma. Jag ville inte fira jul utan mamma. Jag har aldrig firat jul utan mamma. ❤

Men hur mycket jag än förnekade och stretade emot så blev det till slut jul iallafall. Och jag fick helt enkelt bara ställa mig in på att göra det bästa som gick av situationen. Jag vet ju att mamma inte hade velat att vi lät bli att fira. Så jag bestämde mig helt enkelt för att vi skulle fira julen för henne. ❤

Mamma älskade alltid mina dukningar och jag älskar ju egentligen att göra det extra fint på bordet. I år grät jag när jag dukade. Och hur fint jag än försökte göra det så blev jag inte nöjd. Hennes tallrik saknades ju!!!

Hur ont det än gör i bröstet så är det något jag (vi) helt enkelt bara måste lära oss att leva med. Något vi måste vänja oss vid hur hemskt det än må kännas.

Det kallas ju ”sorgen år” för att vi har ett helt år med högtider och händelser som ska upplevas utan mamma. Och nu har vi ”klarat av” julen vilket känns skönt att vi har bakom oss istället för framför. Det blev en lugn, fin men sorgsen jul som vi verkligen försökte göra det bästa av.

Här näst blir det nyår och sen det allra värsta av allt….. mammas födelsedag. ❤ Men jag ska (försöka) vara stark så som mamma hade velat att jag skulle vara. Jag försöker vara stark för henne min älskade mamma ❤

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *