Jag blir ett monster när jag blir stressad och jag vet om det!!! Robban vet också om det!! Han vet att hans liv ofta hänger på en skör tråd när jag är stressad. Om det någonsin skulle vara så att jag mördar min man så kommer det med största sannolikhet bero på just stress.

Idag är det nyårsafton och en massa ska förberedas. Perfektionist som jag är så vill jag att allt ska vara just perfekt. Maten, dukningen, städningen. Allt. Bara en sådan sak som att jag i gårkväll kom på att jag har en tallrik för lite till förrätten gör att jag blir stressad. Men TACK Cecilia för att jag får låna av dig ❤

Idag har jag haft häcken full!!! Jag skulle fixa det sista på maten, städa, göra ny dessert eftersom den jag förberedde redan igår inte blev 100% bra och dessutom för stor. (Än en gång, TACK Cecilia för lagom dessert skålar ❤) Jag vet så oerhört väl att min stress nivå är skamligt låg nu för tiden. Och jag vet också att jag ska undvika att stressa. Det vet Robban också. Så för att det inte skulle bli så stressigt för mig så drog han sitt strå till stacken…..Och körde hemifrån. Han skulle bara lägga en timme i ”fabriken” sa han. (Väntar han nyårs gäster där och har en massa att förbereda?? 🤔)

TVÅ OCH EN HALV TIMME senare kom han hem igen, glad som en spelman. Det höll dock inte i sig så länge. För vid det laget hade jag förvandlats till ett riktigt monster som bara spottar och fräser allt medans svetten sprutar åt alla håll.

Om och om igen får jag inombords upprepa för mig själv ”rör inte kniven, rör inte kniven, det är inte värt det och du älskar honom innerst inne!!”

Robban har lärt sig vid det här laget. Är jag stressad så har jag ca 2mm stubin. Och explosionen ligger hela tiden i luften. I det läget gör man bäst i att inte prata med mig. Låt mig bara vandra omkring som ett åskmoln och känna lusten att mörda alla som kommer i min väg. Låt mig bryta ihop och gråta en liten stund innan jag stressar vidare. När allt är klart sen så är jag lugn igen.

När jag lugnat ner mig ska jag (om jag hinner) lära Robban hur lång en timme är. Och så ska jag lära honom hur mycket enklare det är om man alltid lägger saker där som ska vara med en gång istället för att lägga dom antingen i små irriterande högar eller utspridda lite här och var i huset.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *