Jag vet att julafton kommer att bli otroligt tung och jobbig redan som det är. Det blir min första julafton någonsin som jag tvingas fira utan min mamma💔Men vi måste försöka göra det bästa som går av det. Då underlättar det ju knappast att ha en gran som jag avskyr. Ja inte för att en perfekt gran skulle kompensera att mamma inte är med. Men det räcker ju med att vara ledsen för att hon fattas. Jag behöver ju inte sitta och känna mig ledsen över att vi har en ful gran också!! 🙄

Så idag slaktade jag granen jag köpte igår. Kan man inte göra en gran tätare så får man väl göra den glesare istället. 😁

Alla grenarna la jag snyggt i en plastlåda, satte ut i bilen och körde sen iväg på julgrans jakt igen. Gör om gör rätt typ.

Denna gången körde jag raka vägen ut till Asmoarp, dit jag skulle ha kört från allra första början!!! Där hade dom (som vanligt) ”julstuga” där dom bjöd på glögg och pepparkakor. Det spelades musik och hela atmosfären gjorde att man verkligen inte ville lämna stället utan minst en gran. (Allra helst om man, som jag, hade ett slaktat exemplar där hemma 🙈)

Jag synade varje gran noga. Undersökte varje litet barr. Denna gången fick det bara inte bli fel. Det fick det ju i och för sig inte bli igår heller. Men nu blev det ju det 🙄 Efter många om och men bestämde jag mig, nervöst, för en tät fin gran.

Jag fick hjälp med att göra en ny ”snittyta” innan dom slog in den i nät och till och med hjälpte mig att bära och stoppa in den i bilen.

Gårdagens gran kom trots allt tillanvändning. Alla grenarna som jag klippt av körde jag ner och la på mammas grav så att där blev lite jul och vinter fint. ❤

När jag kom hem så bar vi in den nya granen och jag var minst sagt nervös när Robban drog av nätet. Jag vet ju vad som hände igår vid just denna procedur. 😬

TADAAAAAA

Nu hade ju ribban för vad som är en fin gran, hamnat väldigt lågt ner, med tanke på gårdagens skräckexemplar, men nu blev jag riktigt nöjd!!

Allt pynt går i rött och guld. Men en gren är mammas 💜

Mamma är nu en ängel och hon älskade lila, så en liten grej är för henne. 💜

Vad har jag då lärt mig av detta?

  1. Köp alltid gran i Asmoatorp!!!
  2. Om du är korkad och inte kör ut ditt så behöver det inte vara helt fel att köpa ”grisen i säcken” (Det blir ju om inget annat billigare än att köpa två granar samma år 🙄)
Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *