Idag skulle den där perfekta granen införskaffas. Planen var att vi i vanlig ordning skulle köra ut till Asmoarp, botanisera oss i granar och hitta den där perfekta fina granen som skulle vara som klippt (huggen) och skuren för just vårt tv rum.

Min pappa och Jejje skulle också följa med. Men först hade Robban en massa jobb han behövde göra och tiden tickade på. Pappa kom hit men då var Robban fortfarande inte klar med allt det där som han skulle göra. Så jag och pappa körde och hämtade Jejje som skulle följa med. På vägen tillbaka så såg jag en skylt att det såldes kungsgranar och tänkte att vi kunde ju svänga inom och iallafall titta så det gjorde vi.

Där fanns många granar. Den ena skabbigare än den andra. Men så hittade jag en som stod lite inklämd mellan två andra granar och den såg ut att vara den gran som skulle bli perfekt i vårt tv rum. Lagom hög, lagom vid, lagom tätt. Så jag bestämde mig för den.

”Gubben” som sålde granarna kom och sågade ner, nätade och hjälpte oss in med den i bilen och jag kände mig så nöjd med att det varit så enkelt att välja gran i år 😁

Färskare än så går väl knappast att få en gran 😜

Vi körde hem och jag tänkte att jag nog skulle hinna få in granen och klä den innan Robban kom hem och kunde bli imponerad av vilket praktexemplar till gran jag hade hittat.

Jejje hjälpte mig in med den, satte den i”foten” och klippte upp nätet.

När Jejje fick av nätet så sa det bara ”poff” grenarna spretade åt alla håll och kanter. Allt vad täthet heter var som bortblåst och granen var plötsligt ful och tog upp halva tv-rummet. 😳

Den där kommer jag inte kunna rädda upp oavsett hur mycket kulor och pynt jag än hänger i den. 😱

Jag skulle kanske ändå ha lyssnat på Robban och köpt ”grisen i säcken” på Jem & Fix. Allt hade nog varit bättre än aset jag släpat hem. 🙈

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *