Igår var vi på Ikea och köpte nytt skrivbord till Liam. Sådant är fullkomligt ”livsfarligt” att göra. Att bära in en ny möbel i huset kan resultera i att jag ”råkar” riva en vägg eller två. Robban blir alltid lika nervös när vi har varit på Ikea. Så fort något nytt kommer in i huset så kickar min kreativa ådra igång och jag får en massa idéer. 🤪

Tidigare hade Liam ett så kallat ”gaming bord” det kändes stort och klumpigt och jag har inte gillat det sedan den dagen det köptes. Men det är ju Liams rum så vad jag tycker, tänker eller känner spelar inte så stor roll. (Hade min åsikt spelat roll så hade det var väldigt mycket bättre ordning där inne.)

Men så för ett tag sedan så sa Liam att han skulle vilja ha ett annat skrivbord. Ett ”nättare” TJOHO!!! Mina böner har blivit hörda 😁

Så igår när vi var på Ikea för att äta julbord (vilket jag inte kan rekommendera 🤢) så passade vi på att införskaffa det där nya skrivbordet. Igår var jag allt för trött för att skruva ihop det, så det gjordes nu i kväll istället.

Att skruva ihop Ikea möbler kan skapa utbrott hos till och med den lugnaste människa. Men tro det eller ej, hela skrivbordet skruvades ihop utan en enda svordom!!

Jag följde instruktionshäftet till punkt och pricka…… eller ja på alla punkter utom en.

Enligt instruktionerna så ska man under inga omständigheter skriva ihop möblerna ensam. Dessutom så ser det, enligt bilden, ut som om det bör vara två karlar som sköter jobbet.

Jag ska dock inte påstå att jag var helt ensam under processen. Jag hade ju sällskap av Robban……. som satt i soffan bredvid där han kollade sin mobil, käkade pepparkakor och drack julmust.

När skrivbordet var klart och hade kommit på plats så var det dags att skruva upp två hyllor som ska sitta på väggen ovanför skrivbordet. Så tröjärmarna kavlades upp, skruvdragare och vattenpass plockades fram. Och Robban övergav genast både mobiltelefon och pepparkakor……Och gick över till att titta på tv istället 🤣

Undertiden skruvade jag och Liam upp hyllorna.

Hade det inte varit för att jag ska jobba i morgon så skulle jag tagit tag i att byta bromsar på bilen, hugga ved, och lite andra ”manliga” saker. Bra kvinna reder sig själv. 🤪

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *