Att avsluta och ändra abbonemang från mamma till pappa är jobbigt nog som det är. Varje sak som avslutas är som ett hugg i hjärtat och ytterligare bevis på att hon faktiskt inte finns längre. Man hade ju kunnat hoppas att det, hur ont det än gör, kunde gå smidigt med dessa ändringar. Och det har väl det mesta ändå gjort. En liten underskrift från pappa så är abonnemanget hans. Till en del ställen har det räckt att jag ringt ett enda samtal. Berättat hur saker ligger till så har dom ändrat namnet så har allt varit klart.

Men så kom vi till bredbandet som dom hade hos Telia. (Felia) För att komma åt en överflytt via nätet så måste man logga in med mammas BankID vilket av förklarliga själ inte går. Mammas BankID stängdes av i samma sekund som hennes hjärta slutade slå. Så då får man ringa till Telia. Och varje gång man gör det så sätts man i kö i 20-30 minuter.

Första gången jag ringde dit och förklarade läget så fick jag löfte om att det skulle skickas ut en gammal hederlig blankett till pappa. Den skulle han sen fylla i och skicka tillbaka tillsammans med ett dösafallsintyg. Det skulle alltså ändå gå relativt smidigt. OM Telia bara hade skickat ut den där jävla blanketten. Vi väntade och väntade. Men ingen blankett kom. 😡 Så jag fick ringa igen. Åter igen sitta i telefonkö i ca 30 minuter och fick ett nytt löfte om en blankett…..som aldrig kom.

Så idag ringde jag Telia igen. Och samma procedur igen med lång telefonkö. De andra gångerna har jag ändå varit relativt trevlig. Det var jag INTE idag. Jag förklarade åter igen hur läget är. Och bara det är skit jobbigt. Att ens yppa orden att min mamma har gått bort är som att jag trasas sönder fullkomligt inombords varje gång. Jag frågade om dom hade något emot att ha min pappa som kund och om det kanske var bättre om jag bara sa upp hela abonnemanget. Jag har full förståelse för att dom vill ha mamma kvar. För tro mig det ville vi också!!! Men nu är det ju bara så att det inte går. Jag berättade att det skulle vara bättre att dom körde ut till pappa en gång i månaden och slog honom upprepade gånger över ryggen med en piska. För det skulle göra mindre ont än vad det gör att få post som är adreserad till mamma. För varje gång sådan post kommer så påminns pappa om att hon inte (fysiskt) finns på den adressen längre. Och det gör så in i helvete ONT!!!

Killen jag pratade med bad om både mammas och pappas personnummer och sa sedan att han nu hade skickat iväg en blankett till pappas adress. Hrm…….🤔 Känns som att jag har hört det någon gång innan. Han kunde inte förklara vad som hänt med dom andra blanketterna och det behöver han inte. Jag struntar fullkomligt i vad som har hänt. Det relevanta är att som iallafall inte har kommit dit dom ska. Varför det är så struntar jag högaktningsfullt!!! Men du blev jag (åter igen) lovad att dom skulle dimpa ner i pappas brevlåda i början eller mitten på nästa vecka. Vi får väl se……

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *