För något år sedan så bestämde jag och Robban oss för att skaffa nya köksstolar. Det var egentligen inget större fel på dom vi hade, annat än att dom var jobbiga att städa.

Vi hade denna typen av stol. Och som sagt, det är ju inget större fel på den, utseendemässigt. Men……

Nere vid ”ryggslutet” lägger sig damm och smuts som man får sitta och peta spjäla för spjäla för att torka bort. Och det är inte så lätt att komma till ordentligt eftersom den fasta sittdynan är där. (Det kan ju omöjligt ha varit en kvinna som stått för den designen) Detta störde mig eftersom man inte riktigt kommer åt och det tar en faslig tid.

När jag beskrev mitt enorma ilands problem för Robban så höll han med om att vi skulle köpa andra stolar. (Förmodligen för att han visste att om han sagt nej så hade jag lagt det som hans uppgift att hålla alla stolarna rena)

Så vi gav oss iväg till Ikea. Där gick vi omkring och tittade och provsatt stol efter stol. Tillslut så enades vi om en och samma stol som vi bestämde oss för att vi skulle köpa.

Jag fotograferade stolen och den där prislappen som hänger på visningsexet där det, vanligtvis, står jag man hämtar varan.

Men på just denna stol fanns det ingen info om var stolen hämtas. Där stod bara att man skulle kontakta personalen. Så det gjorde vi.

Då fick vi veta att just den stolen var slutsåld. VARFÖR i hela fridens namn står den då framme för visning? Är det enbart för att visa intressenter vad dom inte kan köpa?

Personalen knappade lite på sin dator och talade om att den fanns inte i lager på något Ikea alls i Sverige och hon hade ingen info om när eller ens om den skulle komma tillbaka. Suck!!

Ja det fanns ju inte så mycket annat att göra än att köra hem till våra gamla stolar och fortsätta med att använda en hel evighet för att peta spjäla för spjäla för att hålla rent. Förr eller senare skulle dom väl få in stolarna igen så vi fick väl helt enkelt ge oss till tåls. (Vilket inte riktigt är min starka sida 🙈)

Med tiden så föll dom där stolarna i glömska. Ja inte så att jag glömde att jag ville ha nya stolar för det blev jag om inget annat påmind om varje gång jag satt där och petade. Men vi glömde hur dom där stolarna på Ikea såg ut.

I förra veckan var där en som skulle sälja sina stolar på marketplace. Dom var i och för sig rosa men hon hade även gråa överdrag till dom. Och vi har ju grått i köket så det passade ju alldeles utmärkt!!

Jag skickade ett meddelande till Robban för att få ett godkännande. Men när han inte svarade så tog jag själv beslutet att kontakta säljaren och bestämma tid för hämtning.

På förbannat hala vägar slirade jag sen upp till Markaryd och köpte stolarna. Tänkte att vi ju kunde ha dom tills vi hittade några som vi verkligen ville ha. Jag skulle ju mest troligt kunna sälja stolarna vidare för samma pris när det var dags.

Jag kom hem med stolarna och kände mig ganska så nöjd med mig själv……tills Robban såg dom och med rynkad näsa frågade om dom verkligen var speciellt snygga. Bekväma att sitta på var dom tydligen inte heller enligt honom. Och plötsligt så började jag ångra mitt köp. 😳 För även om jag är den som ansvarar för inredningen så vill jag ju ändå ha något som vi båda tycker om.

Nå väl, nu var dom ju köpta och fick helt enkelt duga tills vi hittade några som vi båda tycker om.

Igår kväll satt jag och tittade igenom bilder i min telefon. (Varför är jag så katastrofalt dålig på att städa och radera bland mina bilder?? 🙄) Då plötsligt fick jag syn på den där stolen som jag och Robban gemensamt bestämde oss för på Ikea. Den som vi båda tyckte var snygg, stilfull och bekväm.

Hrm….. Det känns som att det är något bekant över den stolen?

Jag måste ju säga att det är en förbannad tur att vi inte köpte stolarna på Ikea för 645 kronor styck. Utan istället gav 600 för 6 stolar. Speciellt med tanke på att Robban plötsligt tycker att dom är både fula och obekväma.

Jag undrar dock vad det är som skiljer dom åt som gör att Robban inte längre tycker om dom. Det är ju trots allt samma stol i grund och botten.

Nå väl, vi får väl ha dom tills vi hittar några vi båda kan tänka oss. Och då måste dom gå att köpa omedelbart……innan Robban ändrar sig.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *