Robban strejkar!! Jag det är inte så att han går omkring här hemma och strejkar mot något jag har sagt eller gjort. Även om det absolut skulle vara fullt förståligt många gånger. (Men det skulle han aldrig våga 🤣)

Nej han strejkar för att facket har tagit ut honom, och en faslig massa andra målare, i strejk. Robban lider dock inte. Han är hemma och får en faslig massa gjort samtidigt som han får mer betalt än vad han får när han är på jobbet.

Målerifirmorna vill ha möjligheten att anställa vem dom vill och kalla dom för målare. Detta vill inte facket veta av. Ska parkeringsvakten Sune som knappt vet vad en pensel är, komma in och kalla sig för målare trots att han inte har hållt i en pensel sedan han målade med vattenfärg i förskolan? Det kommer i längden bidra till att lönerna dumpas. Och detta vill inte facket gå med på.

Dessutom så vill firmorna ha 4 månaders provanställning på sina bagare, badvaktet och florister som dom ev. tar in. Skulle dom få lov att göra så så kan dom anställa florister Elsa i maj när det börjar bli som mest att göra och sen sparka henne i augusti när uppdragen börjar avta. Dom vill kort och gott ha möjligheten att utnyttja folk. Och detta tycker facket är fel så det vägrar dom att gå med på.

Men målerifirmorna står fast vid sitt beslut och eftersom dom vägrar att ge sig så blev visst facket arga och det blev strejk. I fredags klockan 12:00 la väldigt många målare, även Robban, ifrån sig sina penslar och gick hem.

Jag förstår inte riktigt det där med strejk. Det är ju inte så att folk bara från en dag till en annan steppar ut i strejk. Företagen blir ju varnade långt innan att ”slutar ni inte tramsa så går vi” ändå så håller dom fast vid sitt trams om att få kalla både parkeringsvakter, bagare, parkarbetare och badvakter för målare. Dom är så pass tjurskalliga att dom är villiga att förlora en väldig massa pengar för att jobbet står still. Tror dom på riktigt att facket någonsin kommer att vika sig?

Idag hade just Stoby en annons i tidningen

Jaså det gör ni?? 🤣 Hur då om man får fråga? Ni har ju knappt några målare (förutom dom få dumhuvuden som inte är med i facket) Tänker ni be Hassan lägga ifrån sig pizzadegen för att köra ut till mig och måla??

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *