Idag blev det oväsen i det Sandénska kråkslottet!! Jag och Robban är nästan alltid överens om saker och ting. Vi tycker oftast lika. Och när vi någon gång ibland inte tycker likadant så är det för att Robban har fel. 😉

I morgon vankas det julfest för våra ”brukare” på jobbet. Vi har bjudit in övriga gruppbostäder, fixat fika och underhållning. Och Robban har dragit sitt strå till stacken genom att fixa fram en man som kommer och agerar tomte. Allt för att han själv skulle slippa att hoppa i tomtekläderna.

Vi ska ha festen i en lokal som ligger intill mitt jobb. När Robban pratade (eller snarare skrev) med ”tomten” igår så försökte han lura i honom att han skulle in i en lokal som ligger under mitt jobb?!?!? Under?? Det ligger ju precis intill 😳

Jag förklarade……Eller försökte iallafall förklara att det var på samma plan. Men Robban sa emot. För lokalen ligger ju på markplan.

Eeeehhhh ja……precis som mitt jobb!!!

-Nej men ditt jobb ligger ju på andra våningen.

-Nej mitt jobb ligger på första våningen.

-Ja men jobbet är ju inte på markplan så som lokalen är.

Om och om igen försökte jag förklara för honom att inne på mitt jobb är en lååååång korridor. Och i slutet av den korridoren finns en dörr bakom den dörren finns ”lokalen” Där finns inte minsta lilla tillstymmelse till trappa. Jag kan ta mig in i den lokalen utan att ens lyfta på fötterna om jag vill. Jag Jan haaasa fötterna jämns med golvet om jag har lust. Det existerar inga som helst trappor mellan mitt jobb och den lokalen. Det borde väl innebära att allt ligger på samma våningsplan. Eller?? 🤔 För om det ligger på olika plan och inga trappor finns så måste det väl vara en ganska så rejäl lutning på golvet. Men det borde jag väl ha märkt kan man tycka.

Robban vägrade dock att ge sig. Suck!!!

Ja jag får väl erkänna att jag kan ha fel. Jag har ju bara jobbat på stället i 7 år så jag har väl inte haft tillräckligt med tid att sätta mig in i hur bygget ser ut. Han KÖR ju trots allt förbi där utanför minst 2 gånger varje måndag-fredag så han vet nog bäst hur det är.

Idag kom lokalen och mitt arbetes placering upp på tal igen och jag hoppades väl någonstans att han hade tagit sitt förnuft till fånga och förstått att jag har rätt om hur det är. Men inte då!!! Han fortsätter att hävda att lokal och arbetsplats är på olika plan.

Jag försökte, så gott jag bara kunde, beskriva, på ett så pedagogiskt och målande sätt det gick, hur jag, utan att ta ett enda steg i en trappa, förflyttar mig från jobbets korridor in i lokalen. Men det gick liksom inte att få honom att förstå att HAN hade fel. Han fortsatte att hävda att det var olika plan.

Till slut så ”hotade” han att han minsann skulle komma till mitt jobb i morgon. För att visa mig att den osynliga trappan visst existerar då eller??

Jag sa att han är hjärtligt välkommen. Jag må ha tystnadsplikt och får inte ens lov att släppa in honom. Men jag är ta mig f*n villig att riskera att bli både sparkad och åtalad bara han får visa mig den osynliga trappan.

Robban kunde dock inte lugna sig till i morgon för att bevisa för mig att jag jobbar på andra våningen. Så han gick in på Google och letade upp en bild på huset som inhyser min arbetsplats. Sen pekar han ut det område som jag nu ringat in.

Med väldigt bestämd röst säger han HÄR jobbar du och det är ANDRA våningen!!!

VAAAAA?!?! 😱 Vad fan säger du??? Menar du att jag i snart 7 år, och så sent som idag, har gått in på helt fel arbetsplats???

Här har jag, uppenbarligen helt felaktigt, jobbat senast idag. Så oerhört pinsamt!!!

En av mina första reaktioner var att känna skam över att jag flera gånger i veckan under alla dessa år, har gått in på ett ställe där jag inte ens arbetar. Varför har INGEN av dom jag trott var mina kollegor sagt något om att jag var på fel plats?

Min nästa reaktion var panik!! Har det, på min riktiga arbetsplats en våning upp, suttit brukare som inte fått minsta lilla tillsyn på närmare 7 år?!?!? 😱

Vilken fruktansvärd katastrof och skandal!!!

Imorgon får jag stoppa svansen mellan benen, ta ”mössan fint i hand” och gå in och be om ursäkt på det ställe som jag, mot bättre vetande, har sett som min arbetsplats. 🙈

Sen får jag väl helt sonika gå en trappa upp och be om ursäkt för att jag tydligen är 7 år sen till jobbet. Bättre sent än aldrig säger man väl??

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *