HUR ska jag få mig själv att förstå att jag inte är alkolist??

Det brukar väl oftast vara precis tvärt om. Att en som verkligen är alkolist, behöver komma till insikt att des alkoholkonsumtion är ut över det normala och acceptera att man faktiskt är alkolist. (Och då förhoppningsvis ta tag i problemet)

Med mig är det precis tvärt om. Jag tycks vandra omkring och tro att jag är alkolist. Eller iallafall en riktig festprisse. Men i mitt undermedvetna så vet jag ju att det absolut inte är vad jag är.

Jag kan tycka att det ser så ”fint” ut när folk sitter och dricker tex vin till maten. Ett vin som har valts ut med omsorg för att passa just den där maträtten som ska förtäras. Men jag kan inte dricka vin till maten. Hur omsorgsfullt den ens valts ut. Jag tycker inte heller om öl eller cider till maten. Trots att det ser gott ut. Jag vill inte ha alkohol och mat på samma gång. Jag vill inte ens ha något av ovannämnda om det är alkoholfritt. Ge mig ett glas vatten så är jag nöjd!! Eventuellt kan jag, på sin höjd” ”festa till det” med en sockerfri läsk till min mat.

Robban tycker det är gott att ta en öl till maten om vi äter ute på restaurang. Här hemma dricker han helst mjölk. Om vi inte grillar för då ”måste” man tydligen dricka öl under tiden??? 🤔

Jag ska inte säga att jag aldrig dricker för det gör jag. Men inte så ofta eller mycket som jag själv tycks tro.

När vi tex. ska dra iväg med husvagnen över midsommar helgen, så packar jag med mig så mycket cider och vin att jag inte skulle vara nykter en enda sekund av helgen om jag drack allt……. men det mesta åker snällt med hem igen 🙈

När jag och Robban är ute med husvagnen så kan vi mycket väl sitta på kvällen och dricka ett glas öl eller vin bara ”så där” men jag gör aldrig det hemma. Jag kan mycket väl tänka, när jag tex. är på jobbet att ”i kväll ska jag ta ett glas vin” men jag gör aldrig det. 🤣

ÄNDÅ, trots att jag dricker ytterst lite och ytterst sällan, så blir jag som köp galen när jag sätter foten innanför dörrarna på ett systembolag. 🤣

Så fort jag ser en ny sorts cider som ser god ut så ”måste” jag köpa den för att prova. Vill man få mig på fall så skriver man melon eller fläder i beskrivningen av smaken. Jag älskar melon och fläder. Dock så har jag kommit fram till att jag inte är jätte glad för cider i sig. Det är alldeles för sött 😵‍💫 Jag vet inte varför jag fortsätter att ”prova” en massa istället för att bara acceptera att jag inte riktigt gillar det.

Jag tänker alltid att ”det kan ju vara bra att ha hemma.” Men vad är det egentligen för bra med det om jag ändå inte dricker det??

För ett tag sedan så ”hotade” Robban med att sätta köp förbud på mig för att jag har alldeles för mycket hemma som jag aldrig tycks dricka upp.

I morgon är jag och Robban bortbjudna. Robban bad mig (som ändå skulle till stan) att sticka inom systemet och köpa några öl till honom. Hur tänkte han där?? Det är ju lika dumt som att skicka en spelmissbrukare till ett ATG ombud och be honom spela åt någon annan. 🙄

Men jag körde snällt in där. Och hela vägen in genom dörrarna mumlade jag för mig själv: Du ska bara köpa öl till Robban. Du ska bara köpa öl till Robban. Du ska bara köpa öl till Robban.

Och det gick såååååå bra…….ända tills jag kom förbi cidern. ”Åh titta…. cider med smak av fläder och lime. DET måste jag prova” Och så köpte jag dom……För att (förmodligen) ställa i min ”lilla” samling av ”bra att ha hemma”

Nej, riktigt så stort förråd av ”bra att ha hemma” har jag inte 🤣 Bilden är stulen från internet.

Slutar jag inte med att köpa en massa ”den vill jag prova” och ”bra att ha hemma” så är det bara en tidsfråga innan tv’s Lyxfällan kommer hit och ställer upp en budget tavla i vårt tvrum.

”Vad Jessica måste göra för att få rätt på sin ekonomi är att sluta köpa sprit!!”

Nu måste jag verkligen skärpa till mig. Antingen så måste jag börja dricka mer och oftare, sluta att ens gå in på systemet eller lära mig att man inte måste köpa allt som påstås innehålla spår av melon eller fläder!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *