Robban är inget vidare på det där med källsortering. Han resonerar som så att allt ändå blandas när det hamnar i sopbilen. Om det verkligen är hans sanna tro eller bara en ursäkt för att slippa tänka innan han slänger något i soporna vet jag inte. Men jag hoppas på det sista.

Jag kan ju inte se någon logik i att renhållning i Hässleholm bytte ut alla sina soptunnor och sopbilar för miljonbelopp, för några år sedan, om dom ändå bara skulle blanda allt.

Han resonerar också som så att ”allt brinnerMEN…. skulle någon slänga en burk med pant i soporna så vaknar sopsorterings polisen även i honom. 🤣

Då slänger han sig över flaskan/burken och påpekar strängt att det där ju faktiskt är en hel krona. Han får det till att låta som om hela vår ekonomi hänger på just den där stackars burken.

Jag (som är en sorterings polis dygnets alla timmar) tycker också att det är onödigt att slänga pantburkar. Men det är av ren och skär miljösynpunkt. Robban ser det nog mer som en stor ekonomisk förlust.

Han låter inte ens kollegorna på jobbet slänga pant. Gör dom det så slänger Robban sig över dom likt en hyena på en antilop och så tar han hem dom till vår ”pantpåse” Och känner sig stolt över sitt lilla extra bidrag till hudhållskassan.

Idag, när han kom hem, så var han alldeles extra lycklig när han tömde jobbväskan. Burk efter burk radade han stolt upp på köksbänken, samtidigt som han berättade hur vaktmästaren varit på väg att städa av burkar från bordet i fikarummet när Robban, med andan i halsen och i sista sekund lyckats rädda burkarna. Han radade upp minst fyra burkar (alltså 4 kronor) på bänken innan han lyckligt kom till den stora ”finalen” Och tog fram inte mindre än två tropikerna flaskor.

”Det är minsann TVÅ kronor styck i pant på dom” tjoar han glatt. Och det har han alldeles rätt i. Frågan är dock om det är någon direkt lönsamhet i det där. Att åka och panta dom kostar nämnligen väldigt mycket mer än vad dom är värda i pant. För ska han panta dom så får han åka till NORGE.

Men jag är inte den som är den. Jag kan absolut följa med honom när han ska panta så kan jag passa på att träffa min kusin och hans familj när vi ändå är där. 😉

Robban, vill du att jag packar redan nu eller ska jag vänta tills du samlat ihop mer flaskor för att täcka resan först? 🤣

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *