Idag känner jag mig lite som en zombie efter en natt av väldigt lite sömn.

Ni minns väl våra små husdjur vi hade i källaren. Dom har bestämt sig för att vår skorsten är en alldeles perfekt plats att bygga bo.

Grannen har sett hur dom titt som tätt kommer flygande med en massa pinnar och byggmaterial som dom dumpar av i skorstenen. Vi hör hur dom skriker och skränar där uppe på taket. (Eller i källaren när kompassen varit ur funktion)

Vi vill ju så klart inte ha kajor i vår skorsten och Robban försöker röka ut dom genom att elda så art det knappt går att vara inne i huset på grund av värmen.

Men kajorna tycks inte bry sig. Dom fortsätter obekymrat sitt byggande. Jag googlade hur man kunde slippa dom som inneboende i skorstenen och hittade att det tydligen finns en typ av galler man kan köpa och sätta där. Så jag beställde ett sådant. Men det tar ju någon vecka innan det levereras och på den tiden lär dom nog hinna allt för långt i sitt byggande.

Så Robban kom på en genial lösning……tyckte han….. Han hade hört eller läst någonstans att kajor inte gillar när det blänker. Så att hänga upp en cd-skiva skulle vara en perfekt lösning.

Så på darriga ben tog han sig upp på taket för att knyta fast just en cd-skiva i den gamla tv antennen.

Nöjd med sin bedrift klättrade han sedan ner igen. Om jag får gissa så hade det bästa nog varit om han stannat kvar där uppe och suttit som fågelskrämma. Men antar att det hade blivit både tråkigt och ganska så kallt i längden.

Hans ”lösning” med skivan fungerade ungefär lika lång tid som det tog honom att klättra ner för stegen. För väldigt, väldigt snart så var kajorna där och skrek och skränade igen 🙄

Nå väl, det var väl värt ett försök iallafall. Och även om den där skivan inte gjorde någon nytta där den hängde så gjorde den ju heller ingen skada…….Så länge det var vindstilla.

I natt var det inte vindstilla!! Varje liten vindpust fick den där skivan till att blåsa till och slå tillbaka mot antennröret med ett ”klonk”. Precis under den där tv-antennen ligger vårt sovrum. I just det sovrummet har jag legat vaken större delen av natten och lyssnat på ett evigt ”klonkande”. För varje ”klonk” jag hörde kom jag ett steg närmare att formligen sparka Robban ur sängen och tvinga upp honom på taket mitt i natten. Och när han väl kommit upp på taket skulle jag plocka bort stegen och låta honom sitta där uppe och agera fågelskrämma hela natten tillsammans med sin förbannade cd-skiva.

Gissa vem som har varit uppe på taket idag igen för att hämta ner skivan. 🤔

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *