För några år sedan så började jag inse att det har börjat användas så förbannat liten text i tidningar och på förpackningar. Den har ju blivit näst intill oläslig!! För att utesluta att det var mig och mina ögon det var fel på så gick jag och gjorde en synundersökning. Hos optikern fick jag besked om att jag behövde läsglasögon!!

Jag tror egentligen inte alls att det är något fel på mina ögon! Däremot är jag helt övertygad om att alla typer av tryckeri samarbetar med optiker. Dom gör texten mindre för att optiker ska sälja bättre. Och sen får dom en del av vinsten. Ja, så måste det ju vara!! 🙈

När jag kom hem efter det där optikerbesöket så frågade Robban hur det hade gått. Och jag berättade att jag behövde läsglasögon. Och så sa jag att det kanske skulle vara en bra idé om även han gick och kollade synen. (Synen säga ju bli sämre med åren) Men det tycktes vara ett känsligt ämne för han ”fräste” åt mig att det hade han minsann redan gjort!!

Jag blev lite förvånad för det hade han inte berättat för mig. Ja inte för att han måste berätta allt för mig men en sådan sak hade han väl berättat tänker jag. Så jag frågade när han hade gjort det. Till svar fick jag att det hade han minsann gjort i lumpen!!

Eeeehhhh jaha…..ja men då så….. Det var ju ändå inte så länge sedan. ”Bara” sisådär 30 år sedan och på dom åren kan den ju knappast ha hunnit hända något med synen. 🙄 Och jag är ju alldeles säker på att det var en riktigt grundlig synundersökning dom gjorde.

Kan du läsa översta raden?
Hur många fingrar ser du?

Idag satt Robban och skulle läsa i en instruktionsbok. (Bara det är ju ovanligt. En MAN som läser en INSTRUKTIONSBOK!!!) Han kisade med ögonen, och flyttade dom där instruktionerna närmare och längre ifrån ansiktet för att försöka hitta läget där han såg bäst. När det inte funkade så skyllde han på att det var dåligt ljus i köket där han satt.

Jag gick och hämtade mina glasögon som han tog på sig och säger sedan, väldigt förvånad, att det ju blev mycket bättre. Eeeehhhh…..ja Robban, det är lite den egenskapen ett par glasögon ska ha 🙄

Hade det inte varit för att han redan har gjort en synundersökning så sent som för 30 år sedan så hade jag absolut gett honom rådet att gå till en optiker…… Men nu behövs ju inte det.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *