I torsdags så berättade jag ju som bekant för Robban att jag ville byta färg helt på väggarna i tv-rummet. Och Robban himlade lite ned ögonen och gav ifrån sig en liten suck men han höll ändå med mig. Det skulle ju vara roligare med en rejäl förändring än bara en liten ”upp fräschning”. Jag visade bilder som jag hittat på Pinterest (den jävla appen kommer bli mitt fördärv!!!) Och han höll med om att det hade varit snyggt. Och sen sa han att om jag skulle ha någon annan färg (än den vi redan köpt 🙈) så fick jag köra in till stan antingen igår eller idag och fixa den. Jag vet inte om han satte den pressen på mig i hopp om att jag skulle fega ur och acceptera den färg vi redan hade eller om han verkligen menade att han ville att jag skulle göra det. Han vet ju vilken oerhörd beslutsångest jag får med sådant här så han hoppades kanske att denna gången skulle lära mig en läxa inför framtiden.

Jag tänkte att jag ju kunde köra ner och bara titta på lite färgprover här i byn. Jag behövde ju liksom inte ta några beslut. Bara titta lite och sen ta med mig färgprover hem till Robban och lägga över hela besluts ansvaret på honom. Det skulle ju bara ta några minuter sen skulle jag vara hemma igen tänkte jag……

När jag väl (redan vid 9 tiden) kom ner till byn så hade dom inte öppnat ännu. (Vilket jag borde begripit) Så plötsligt kom jag på mig själv med att vara halvvägs in till stan 😳🙈

Med mig hade jag en ”planka” av det golv vi i framtiden ska ha. Jag måste ju liksom se att färgen jag bestämmer mig för funkar ihop med golvet.

Jag körde in på Caparol. Där inne finns en man som är grym på att hjälpa mig när jag har fått mina idéer. Varje gång jag kommer in i den butiken så frågar han lite barskt ”Vet Robban om att du är här?” Och varje gång när jag svarar att han vet så kommer följdfrågan ”Vad tycker han om det?” 😂 Men idag så var inte just den mannen där. Så jag fick hjälp av en annan……. Eller hjälp vet jag inte om jag kan kalla det. Han var bara förbannat sävlig och när jag sa att jag ville ha förändring så plockade han fram ett färgprov på någon lite lite mörkare färg än den jag hade. När jag säger att jag vill ha förändring så menar jag F Ö R Ä N D R I N G!!! Då vill jag liksom vara lite Wild and crazy. Jag fick inte alls känslan av att han överhuvudtaget hade någon som helst lust att sälja någon färg till mig. Och med hans attityd så tappade jag nästan lusten och började nästan fundera på om jag ens ville måla om alls. 🤔 Så jag tackade för mig och körde ner till Stoby måleri istället.

Där gick jag in med min lilla ”golvbräda” under armen och stegade med bestämda steg bort till färgavdelningen och lät min beslutsångest fullkomligt ta över mig. Jag han inte titta på allt för många kulörter innan en säljare vid namn Patrik kom fram till mig och sa ”Här har vi en som vet vad hon vill ha” Och jag svarade att det hade vi minsann inte alls!! Och genast var det som om han ställdes inför en utmaning som han absolut ville lyckas med.

Han frågade hur mina tankegångar gick och jag berättade att vi idag har typ ”kaffe latte” färg på väggen men att jag vill ha F Ö R Ä R N D R I N G. Och HAN förstod mig och gjorde verkligen allt i sin makt för att jag skulle bli en nöjd kund. Han radade upp en massa färgprover, kom med idéer , förslag och fick mig att känna att jag absolut skulle vara just Wild and crazy och att jag absolut inte ville lämna den butiken utan nyinköpt färg……. Till hela huset. (Mannen på caparol har en del att lära av den där Patrik!!)

Även om jag hade lust att köpa en väldig massa färg så nöjde jag mig med att köpa till ”bara” tv-rummet. Och jag kände mig riktigt nöjd med mitt val……tills jag kom hem. Eller iallafall tills Robban öppnade burken och målade upp en ruta på väggen 😳 Där och då så kände jag att jag kanske varit liiiite väl impulsiv i mitt val av färg. 😬

Vill jag ha den färgen i hela rummet???

Jävla Patrik som inte hade vett att få mig att tänka ett par varv extra!!! Nu är jag orolig som f*n för hur detta ska bli!!! 🙈 Men jag försöker tänka att jag ju trots allt är gift med en målare. Blir det fullkomlig katastrof så får han väl bara måla om igen. Det gör han så ” gärna” så 😜

Så trots att energin saknas, beslutsförmågan fattas och sorgen värker i hela kroppen så kör vi igång!! Hejdå tv-rum. Hej kaos i halva huset!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *