Detta inlägg blev visst liiiite längre än planerat 🙈

Jag blir såååå trött!!

Det har precis varit nyårsafton, det antar jag att där inte är någon som har missat. Dom som absolut inte har missat det är dom som har djur som blir vettskrämda. Och just dom kommer eventuellt bli heligt förbannade på mig om dom läser det här. Så har du skotträdda djur så gör du (för din egen skull) klokast i att sluta läsa NU.

Folk som vet med sig att dom är lättkränkta gör också klokast i att sluta läsa. Dock så är väl dom lättkränkta sällan medvetna om att dom är just lättkränkta? 🤔

Dagarna innan och även efter nyårsafton så hör man lite fyrverkerier som fyras av lite här och där av folk som inte riktigt kan lägga band på sig själv och spara sig till tolvslaget. Det är liksom bara så det är. Så har det alltid varit och kommer troligtvis alltid att vara och det finns förmodligen ingenting man kan göra åt det. Inte ens att det finns en lag som förbjuder det gör någon skillnad. En del skjuter utanför tillåtna tider oavsett. Precis som att det finns en lag som säger att man ska hålla hastighetsbegränsningen när man kör bil. Man riskerar böter (eller tom. att förlora körkortet) ändå så finns det många som kör för fort. Det är liksom bara så det är en del skiter i vissa lagar och var och en får skälva ta konsekvenserna för det.

Mig personligen stör det inte speciellt mycket om det smälls lite här och där. Det som stör mig något jävulskt är istället alla dessa klagomål i sociala medier. Dom är fan fler och värre än dom fyrverkerier som fyras av. 🙄 Och jag vet inte vad personen som skriver tror att han/hon ska uppnå med sitt gnäll. Om inte ens LAG kan förhindra att det smälls så lär ju knappast ditt inlägg på Facebook göra det!!

Dom som klagar värst är djurägare som beklagar sig över hur rädda deras djur blir. Nu är jag fullt medveten om att jag kommer att trampa på ett antal tår och en och annan kommer dra efter andan i rena förskräckelsen när känslan av kränkning slår dom som ett knytnävsslag i magen. Men det är faktiskt så att om ditt djur är rädd för smällare så är det i grund och botten DITT fel. För då har DU inte skottränat ditt djur. Punkt slut!!!

Det rättfärdigar absolut inte att folk skjuter i tid och otid utanför de tider som enligt lag gäller. Men att din hund, katt eller undulat blir rädd är för att du brustit som djurägare. Jag förstår att det är svårt att acceptera eller erkänna men det är så det är!

Oavsett när på året man skaffar ett djur så vet man att det kommer att komma en nyårsafton. Man vet också att det kommer att smälla både innan, under och efter de tillåtna tiderna. Då har man 2 val. Antingen bara invänta smällarna och då slänga sig ut på sociala medier och spotta och svära över hur rädd ens djur blir.

ELLER…. Så kan man börja ”skotträna” sitt djur redan i ung ålder och förebygga att dom blir rädda. Jag har faktiskt aldrig hört om ett djur som blivit lugnad av arga inlägg i någon ”grannsamverkan grupp” på Facebook 🤔

På nyårsdagen var det någon i grannskapet som smällde. Jag hörde det men kände inget som helst behov av att bry mig. Jag kände att jag hade vettigare saker att lägga min energi på och så fortsatte jag helt obekymrat med vad jag nu höll på med. Men där och då visste jag att den smällen inom vääääldigt snar framtid skulle gå att läsa om på Facebook.

Och tänk så rätt jag hade. Röken från smällaren han inte ens skingras innan första kommentaren kom. Av hänsyn till att en del är så pass lättkränkta att dom tom. kan kränkas av sina egna kommentarer så har jag raderat namn och bild på kommentatorerna. För rättvisans skull så har jag gömt allas namn och bild (utom mitt eget) trots att jag vet att en av kommentatorerna utan problem skulle stå för det h*n skriver och dessutom inte ens vet hur man känner sig kränkt 🤣

Om den kommentaren var den dummaste h*n hört så har h*n minsann inte hört mycket i sitt liv. 🙄 Kommentarerna fortsatte och trots att jag försökte sätta mig på mina händer för att inte ge mig in i något och kränka halva Bjärnum så kom där ändå en kommentar från mig 🙈

Kommentarerna fortsatte, fortsatte och fortsatte från en den ena en den andra som ville uttrycka hur synd det är om deras hund, katt, marsvin och vägglöss. Och JA, jag håller till 100% med om att det är synd om deras djur. Inte för att det smäller utan för att dom har ägare som tror att klagomål på Facebook funkar bättre än att skotträna.

Den ena kränkta djurägaren efter den andra gav sig in i matchen och jag förvånades över hur läskigt låg hjärnkapacitet det finns hos en del. 🙄 Jag orkar inte ens ge alla plats och uppmärksamhet i bloggen.

MEN…… Så plötsligt, från ingenstans, dök det upp en ny kommentator som inte bara var på krigsstigen utan även hade ”lösningen” på problemet. Ja en väldigt naiv och icke genomförbar lösning men ändå….

JAAAAA….. vilken otroligt bra idé. Hässleholmskommun (som egentligen inte ens hade råd att ge sina anställda en julklapp) apploderar nog och tycker att det är en helt lysande sak att lägga in i den redan ansträngda budgeten.

Jag undrar vad de missnöjda djurägarna tycker om hennes förslag. De fyrverkerier som dom helst av allt vill ska banlysas ska i stället finansieras med skattepengar som bla. dom tvingats att betalar in. Det måste ju kännas underbart.

Av någon oförklarlig anledning så kände jag behov av att försöka få vederbörande att förstå vilken otur hon haft i tänkandet där. Ville liksom hjälpa till så att h*n inte gjorde bort sig allt för mycket…….

Det gick ju så där får jag säga 🙈 Men skam den som ger sig. Jag är minsann inte den som ger upp hoppet om mänskligheten i första taget. Så jag tänkte att om jag lägger fram några av dom kostnader det skulle innebära så kaaaaanske…..

Men nej, foliehatten satt som i ett skruvstäd

Härmed efterlyses minst 15 ideella föreningar för fyrverkerier till nästa nyår!! OBS åldersgräns 18 år. Det är även viktigt att varje förening bor i den by där det ska avfyras. Alternativt att dom själva är villiga att betala resan dit och hem.

Jag var inte ensam om att försöka få denna människa att tänka logiskt och realistiskt

Fyrverkerier för 2-3000 ska avfyras under 1 timme?!?! Ska det vara 20 minuters paus mellan varje pjäs?? 😳

Ett löfte jag har gett mig själv är att jag inte ska ställa så höga krav på mig själv och att jag måste förstå att jag faktiskt inte kan rädda hela världen. Och eftersom det skulle vara lättare att få min brödrost till att tänka logiskt än vad det var med denna människa så beslutade jag mig för att man ibland faktiskt inte har något annat val än att ge upp.

Pratar om mig själv?!?! 😳 Jag fyrade inte av ett enda fyrvetkeri. Varken dagarna innan efter eller på självaste nyår. Inte ens ett litet tomtebloss tände jag. Det var inte av varken hänsyn till djurägare som inte prioriterat att skotträna eller lättkränkta människor utan enbart för att jag har väldigt mycket klokare saker att lägga mina pengar på än att skjuta upp dom i luften.

Och skräpade ner vill jag heller inte påstå att jag gjorde. Jag hade ett champagneglas och en cider med mig ut vid tolvslaget. Det tog jag med mig in igen när jag hade tittat klart på alla andras pengar som flög i luften. Så jag förstår inte riktigt vad människan menade. Men jag förstod så pass mycket att det skulle vara lönlöst att fråga för hittills hade människan inte gjort en enda vettig stavelse och att h*n plötsligt skulle göra det var ju föga troligt.

Att jag inte skulle ha fler argument var verkligen ett påhopp. För tro mig, jag har MASSOR. Men när det som sagt var mer troligt att få brödrosten att tänka logiskt så måste man helt enkelt släppa taget om hoppet att en ”lampa” plötsligt skulle tändas på det ”kontoret”

Detta var det fler som insåg och valde att gratulera till ”vinsten”. Ja inte vinsten av att ha vunnit diskussionen (Vilket h*n nog tolkade det som) utan snarare vinsten över att ha övertygat andra om att det aldrig kommer att tändas någon lampa eftersom kontoret helt saknar el!!

Jodå jag är helt övertygad om att vi båda kan både förtydliga och utveckla men det är den där biten med ”avsaknad av el” som ställer till det. Ingen vettig människa skulle väl stå i evigheter och trycka på en strömbrytare som ändå aldrig kommer att tända någon lampa??

Du ska få för att du inte tränade oss!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *