Tänk att idag får Robban ”äran” att vara med i bloggen inte mindre än två gånger. Det måste vara hans lyckodag idag 😂

Jag tror dock att han helst hade sluppit just detta inlägget.

Vi har ju (som alla vet vid det här laget) bytt husvagn. Och efter allt fixande och pimpande så vill man ju så klart ge sig ut på en prov och premiärtur. (Måste ju se så att gardiner, dynor och pynt fungerar 😂)

Robban, han den underbara, sa att jag fick bestämma var vi skulle åka. Så jag sa direkt att jag ville åka till Habo Ljung!!! Det är en camping i Lomma där jag tillbringade måååånga av min barndoms somrar så den ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

Det är absolut inget speciellt med den campingen egentligen. Den är nog som dom allra flesta andra campingar. Men för mig är den nostalgi och även om inte en enda av dom kompisar som låg där då, finns där nu så gillar jag ändå stället. Så dit bestämde jag att vi skulle åka.

Det där med att göra bokningar har alltid varit Robbans uppgift. Så han ringde och bokade in oss. När han lagt på så sa han att det var en göteborgare han pratat med och undrade samtidigt vad en göteborgare gjorde där. Som om göteborgare inte skulle klara av att åka utanför Göteberg?!?! På ”min” tid kunde det minsann hända att en viss stockholmare både svarade i telefonen och befann sig bakom disken både i receptionen och kiosken på campingen. Dock inte samtidigt 😂

Oavsett härkomst på ”receptionisten” så var iallafall platsen bokad och jag kände nästan ett pirr i magen av lycka och förväntan.

Första resan jag och Robban gjorde med vår allra första vagn gick till just Lomma och Habo ljung och nu skulle vi dit igen. 😀 Idag heter inte campingen Habo Ljung camping längre men platsen är ju ändå den samma.

Idag var det dags!! Husvagnen kopplades på bilen och vi drog iväg. Efter en resa på lite över en timme så var vi framme.

Wiiihoooo 😃
Samma reception som förr. Dock något ombyggd inuti och ommålad på utsidan. Den ska ju vara gul!!

Robban gick in för att checka in och jag stod utanför och bara insöp atmosfären och tänkte på allt roligt jag gjort på just denna plats.

Incheckningen tog oroande lång tid, så jag gick också in. Där inne höll den stackars (skånska) receptionisten på att leta efter vår bokning. Han klickade febrilt på datorn, rev sig nervöst och bekymrat i huvudet. Raffsade bland alla papper på skrivbordet och man såg hur svetten bröt fram i pannan på honom när det sakta men säkert gick upp för honom att vår bokning, på något mystiskt vis hade försvunnit. Här stod han med ett par som hade blivit lovad en plats som nu inte fanns.

Med darrande röst frågade han Robban om det var ”Micke” som tagit emot bokningen. Robban svarade att han inte vad killen hette men poängterade, än en gång, att han hade pratat göteborgska.

Killen bakom disken såg lite smått förbryllad ut men sa sen att han skulle ringa dit Micke som tydligen är ägaren (och alltså den som får ta ansvar och stå till svars för sin göteborgska arbetare)

Micke kom…….Och micke berättade (på bred skånska) att han inte ens hade någon anställd från Göteborg.

Robban hävdade bestämt att det var en göteborgare han hade pratat med. Men sa att han skulle kolla sin telefon(som låg kvar i bilen) vilket nummer han ringt.

Här någonstans började jag misstänka att Robban nog bokat plats på heeeelt fel camping. Det finns ju en tätort som kort och gott heter HABO. Den ligger i JÖNKÖPINGSLÄN ca 30 mil ifrån platsen vi befann oss på.

När vi kom ut i bilen och Robban kollade sin telefon så bekräftandes mina misstankar. Robban hade bokat camping plats för EN natt i JÖNKÖPING!!! 🙄

Som för att ursäkta sitt enorma misstag så talade han om att campingen vi stod vid minsann inte hette Habo ljung camping. Och det har han absolut rätt i. Men den heter heller inte Habo camping och den ligger inte i Jönköping.

Dessutom så googlade) han på campingen för att få fram det nummer han skulle ringa och googlar man Habo ljung camping så får man som första förslag fram just den camping vi (eller iallafall jag) hade för avsikt att bo på.

Googlar man enbart ”Habo” så får man, förvånansvärt nog upp en camping i just Habo. 🙄

Där stod vi ca 30 mil ifrån vår bokade campingplats och undrade vad vi skulle göra. Köra hem igen var ju knappast ett alternativ. Hade vi bestämt oss för att campa så skulle vi campa.

Robba googlade, googlade och googlade i jakt på en annan camping med ledig plats åt oss.

Han ringde var enda en camping i närheten och undrade hur han någonsin skulle kunna gottgöra mig för detta fatala misstag.

Han ringde, ringde och ringde och på varje ställe så skrattade dom honom rakt i örat och undrade om han själv trodde på att dom skulle ha en enda ledig plats idag mitt under rådande industrisemester.

Efter ett antal samtal så lyckades han hitta en plats till oss på first camp i Röstånga. Kanske inte riktigt ett resmål som jag någonsin haft någon önskan om. Men bättre än att köra hem igen. Så Röstånga fick det bli.

En viss besvikelse måste jag ju erkänna att jag känner. Men jag försöker säga som mamma skulle ha gjort ”då var det inte meningen att vi skulle dit” och det viktiga är ju egentligen inte var vi är utan att vi är. ❤️

Robban har nog trots allt liiite dåligt samvete. För när vi satt här i den gassande solen, och njöt av att bara vara, så sa han till mig att jag skulle boka in oss på ”Habo Ljung” i LOMMA någon annan gång under semestern. Två nätter tyckte han att jag skulle boka. Men sa sen att jag fick boka in hur många nätter jag ville. Jag övervägde för en liten stund om jag skulle boka in en säsongsplats. 🤪

Även om det blev fel med campingen…..Eller snarare orten. Så blev det ändå rätt……men det tänker jag ju så klart inte låta Robban få höra. 🙈

Som jag älskar den människan…….trots att han tycks ha sämre geografikunskaper än mig. 😂

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *