Det där med att (åter igen) påpeka att jag är dålig på att uppdatera kan vi väl ta och hoppa över? Så länge jag inte hittar något sätt att bromsa tiden så får vi snällt bara acceptera att det är så det kommer fortsätta att vara.

Det känns som att jag ständigt är upptagen av något. Och när jag väl inte är det så väljer jag att vara lite här och nu och bara fokusera på att njuta. Så även om det egentligen (lite då och då) finns både tid och saker att blogga om så har jag valt att prioritera bort det ganska så ofta.

Denna veckan känns som en riktig mardrömsvecka i skolan. Jag har TRE prov. Tre prov på en och samma vecka borde vara olagligt!!!! Ett av proven avverkade jag igår. Och även om det inte precis var på A nivå så får jag väl ändå känna mig nöjd. Om inget annat så iallafall för att det är över!!

Idag är det dags för prov i Hälso- och sjukvård och jag känner redan nu att jag inte kommer att klara av det!! Att plugga inför 3 prov samtidigt blir liksom lite för mycket för mig. Det blir lite som om hjärnan liksom stängs av och det går inte att mata in mer info. Det är fullt helt enkelt!

Provet handlar om olika sjukdomstillstånd som hjärtinfarkt, lungemboli, sepsis, stroke mfl. Jag ska kunna förklara vad som händer i kroppen vid de olika sjukdomstillstånden, vilka symtomen är, vilken behandling som ska ges och vad man ska vara uppmärksam på. Alltså vad sjukdomen kan leda till. för dom alla kan leda till andra sjukdomar, diagnoser eller tillstånd. Och alla kan i värsta fall leda till döden och dom inte upptäcks och behandlas i tid. Hade det handlat om 1, 2 eller kanske tom 3 olika sjukdomar så hade jag kanske klarat av det. Men nu handlar set om SJU. Det går inte min hjärna har brunnit upp!!

Denna veckan lär jag väl gå igenom som en zombie. För när jag ska ha prov så sover jag extremt dåligt. Jag vaknar alltid på natten innan prov och mår skit över att jag ska ha just prov. Och med tre prov samma vecka så lär det bli mycket störningar i sömnen. Jag borde ju ha vant mig kan man tycka, men nejdå, samma dåliga mående fortfarande.

Just inför prov så vaknar jag och kan inte somna om. Jag ligger där och vrider och vänder i evigheter och brottas med ångest. Men faktiskt så sover jag aldrig en hel natt oavsett. Jag vaknar alltid någon gång varje natt. Men då är det för att jag inte hör Robban. Han andas så otroligt tyst så det är nästan omöjligt att höra…..eller så är det bara min hörsel som övergett mig.

Jag vaknar på natten och ligger och lyssnar efter om jag hör Robban. När jag inte gör det så får jag lite smått panik och lägger en hand på hans bröstkorg för att känna om den rör sig. Men det är inte alltid så lätt att känna för det är knappt att den rör sig. Vad sysslar människan med?? Försöker han leva i smyg? Jag är nog den enda kvinna som har en önskan om att min man ska snarka, i alla fall lite grann!!

Att jag har dessa aktiviteter om nätterna är inget som jag berättat för Robban innan. Men för ett tag sedan erkände jag och berättade. Så nu vet han vad jag sysslar med om nätterna.

För ett tag sedan var det samma sak med att jag inte hörde honom. Så jag gjorde som vanligt och la handen på hans bröst. Och jodå, den rörde sig, om än väldigt svagt. När jag hade förvissat mig om det så drog jag försiktigt tillbaka handen igen. Varpå Robban frågar ”Levde jag?”

Förstår ni hur obemärkt han andas när han uppenbarligen inte ens själv är helt säker på om han lever? Vilken tur att han har mig så att jag kan vakna om nätterna och lugna oss båda!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *